18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (2) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 15:10
📌 Konflikt izraelsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 8:23
🔥 Strażniczka Teksasu - teraz popularne
Salo, czyli 120 dni Sodomy
E................e • 2009-12-17, 20:29

Czterej dygnitarze faszystowskiej republiki organizują wśród wiejskiej ludności łapankę. Wybierają trzydzieścioro najdorodniejszych chłopców i dziewcząt i uprowadzają ich do położonej na odludziu willi. Tutaj, całkowicie bezkarni, urządzają wielodniową orgię, poniżając, torturując i mordując ofiary. Ale ten potworny gwałt na duszach i ciałach młodocianych więźniów nie odbywa się w delirycznej atmosferze chaosu i bezprawia, lecz według ściśle i drobiazgowo opracowanych reguł. Ustanowienie praw i formułowanie kodeksu odbywa się powoli i ceremonialnie, jest bowiem jedną z najwyższych rozkoszy władzy. Dwie główne zasady będą rządzić stworzoną tu rzeczywistością absolutnej przemocy: kastowy podział minispołeczności i rytualność wszelkich praktyk. Kasta panów to czterej wspomniani dygnitarze i cztery kurtyzany. Trzy z nich przypowieściami zaczerpniętymi z własnych wspomnień otwierają kolejne cykle praktyk, czwarta - akompaniuje na fortepianie. Kasta poddanych jest bardziej zróżnicowana: oprócz ofiar, męczonych i przeznaczonych na śmierć, należą do niej pomocnicy-oprawcy, uzbrojeni strażnicy oraz służki - niewolnice panów.

Kawał dobrego chorego gówna. Trzeba obejrzeć
Zgłoś
Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
andariel 2009-12-18, 8:53 1
CZyzby na podstawie horych fantazji Markiza de Sade? Czytalam.
Zgłoś
m................a 2009-12-18, 20:52
Film dobry i swego czasu zrobił na mnie duże wrażenie. Oczywiście obejrzany po lekturze ww. Markiza Jednak z biegiem czasu stał się dla mnie odrobinę śmieszny.
Zgłoś
L................n 2009-12-18, 23:03
Salo to dobry film. Owszem, jest nieco szurnięty ale wierzcie mi: oddaje sens książki o ile dzieło Markiza można odtworzyć na ekranie... Film nie zrobił na mnie większego wrażenia, bo jak powszechnie wiadomo książki de Sade są o niebo lepsze niż ich ekranizacje. Jednak polecam ten film, choćby ze względów ... sadystycznych zawartych w filmie;) bardzo ciekawe. W końcu to od nazwiska Markiza sadyzm wziął swoją nazwę
Zgłoś
Krzysztof 2009-12-20, 3:42
Już od sporego czasu zabieram się za ten film i "Red Room" Jednak i z jednym i drugim mam problemy z napisami :/
Zgłoś
W................x 2009-12-23, 22:35
Jeszcze nie dojrzałam ani do książki ani do filmu, chociaż obie rzeczy mam pod nosem. Podobnie jak Canibal Holocaust. Kiedyś do nich dojrzeję.
Zgłoś
A................s 2009-12-26, 14:21
Cytat:

Kawał dobrego chorego gówna. Trzeba obejrzeć

Święta racja
Do tego Pasolini został brutalnie zamordowany krótko po premierze filmu.Chyba nie spodobał się widzom
Zgłoś
D................u 2009-12-26, 16:09
Obejrzałem to kiedyś. Nie zachwyciło mnie.
Ani to specjalnie wymyślne, ani szokujące.
Zgłoś
R................g 2010-03-07, 15:10
Obejrzałem, myślałem że będzie gorsze... Ale nie żałuje spędzonego czasu więc ok
Zgłoś
I................d 2010-03-07, 18:55
jak dla mnie kupa
Zgłoś
Krzysztof 2011-03-17, 0:46
Film zaliczony już jakiś czas temu, książka zostaje dodana do kolejki oczekujących.

Tak wiem odgrzewam stare placki, ale DzL dla normalnych ludzi ten film jest szokujący.

Zresztą zobacz sobie datę powstania, gdyby nie takie filmy to dziś pewnie by Sadistica nie było .
Zgłoś
_................_ 2011-03-17, 2:12
Jeden z tych filmów, które oglądam przynajmniej raz do roku. Arcydzieło zachwycające pod każdym względem, artystyczna uczta dla oczu, uszu (genialnie dobrana muzyka!) i umysłu. Szkoda, że uznawany często za zwykłego shockera i przez to nie traktowany poważnie ("Salo? aa kojarzę, to ten film gdzie jedzą gówno"). Tymczasem mamy tu wybornie przedstawioną ludzką naturę w sytuacji posiadania nieograniczonej władzy oraz potępienie faszyzmu (Pasolini jak wiadomo był zagorzałym komunistą) poprzez przedstawienie faszystów jako ludzi fałszywych i zakłamanych, lubujących się w tym co oficjalnie potępiają.

Co do książkowego oryginału (choć to stanowczo za duże słowo, 'inspiracja' pasuje zdecydowanie lepiej), to owszem jest to z pewnością rzecz jeszcze lepsza od filmu i nieporównywalnie bardziej szokująca (przy co niektórych opisanych tam pomysłach tutejszy 'hard' to jakiś niewinny dowcip), ale nie zapominajmy, że to przede wszystkim traktat filozoficzny - manifest libertynizmu w najbardziej skrajnej postaci.
Zgłoś
A................i 2011-04-14, 21:15
ten film to kupa nie był hardkorowy, był oblesny jak stare dziady machały pisiorami, takich scen nie zdzierżę, wolę guinea pig z tego rodzaju kinka.
Zgłoś
Pan Prezes 2012-05-01, 23:06
Jak obejrzeliscie to dajcie linka:D
Zgłoś
S................l 2014-02-02, 16:19 10
Spodoba wam się na pewno.
Mocno pojebany
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem