Jak to pewnie u większości sadoli bywa, piwny brzuchor
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
21 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
@whitefire: A dokładniej to bardzo szybko cukier z piwa dostaje się do krwi, przez co jest go bardzo dużo i żeby sie tym cukrem nie zatruć i go nie zmarnować trzustka wywala dp krwi wieeeelką porcję insuliny, która powoduje, że ten cukier jest na tłuszcz w komórkach tłuszczowych zamieniany.
A w tym czasie stężenie cukru we krwi (w skutek zbyt wielkiego wyrzutu insuliny, który miał szybko cukier zlikwidować, a nie znormalizować) spada poniżej normy i nas ssie - jesteśmy głodni.
Dlatego piwo tak pobudza apetyt.
odwrotne działanie ma np. chleb razowy - gdy go zjemy cukier dostaje się do krwi bardzo powoli i często spalany jest na bieząco - nie ma potrzeby "utylizować" jego nadmiarów.
Więc sobie sprawdźcie co ma jaki indeks glikemiczny. Piwo ma najwyższy.
A w tym czasie stężenie cukru we krwi (w skutek zbyt wielkiego wyrzutu insuliny, który miał szybko cukier zlikwidować, a nie znormalizować) spada poniżej normy i nas ssie - jesteśmy głodni.
Dlatego piwo tak pobudza apetyt.
odwrotne działanie ma np. chleb razowy - gdy go zjemy cukier dostaje się do krwi bardzo powoli i często spalany jest na bieząco - nie ma potrzeby "utylizować" jego nadmiarów.
Więc sobie sprawdźcie co ma jaki indeks glikemiczny. Piwo ma najwyższy.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów