📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Shotterr napisał/a:
Nie jestem ekspertem ale w pierwszym filmie szyba pęka i widać że to szkło laminowane a w filmie ze spoilera mamy już kompletnie wybitą szybę ze szkła bezpiecznego (kruchego). Wnioskuję że oba filmy mają tyle wspólnego co średnia krajowa z większością polaków
Po pierwsze żadne szkło nie jest bezpieczne. Po drugie mianem "bezpiecznego" nazywa się laminowane jak np. przednie szyby w Twoim samochodzie. "Kruche", czytaj hartowane, czyli w kwadracie o powierzchni 10 na 10 centymetrów powinno według norm znajdować się 100 takich teoretycznie sześcianów co jest uwarunkowane grubością szkła (czyli jeśli szkło grubości 4 mm jest dobrze zahartowane, po rozjebaniu kosteczka będzie mieć 10 x 10 mm Ale grubość 4 mm więc sześcianem nie będzie. Jak rozpierdolisz balustradę grubości 10 mm to możesz podziwiać ale życzę powodzenia z młotkiem i proponuje zacząć od narożnika) takie znajdują się w szybach bocznych Twojego rumpla. Potwierdza to znaczek E20 i atest hartowania.
Shotterr napisał/a:
Nie jestem ekspertem ale w pierwszym filmie szyba pęka i widać że to szkło laminowane a w filmie ze spoilera mamy już kompletnie wybitą szybę ze szkła bezpiecznego (kruchego). Wnioskuję że oba filmy mają tyle wspólnego co średnia krajowa z większością polaków
Ma też inne spodnie. Czyżby zdążył się przebrać aby lepiej wyglądać przed kamerą
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów