I 2 wentylatory
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:05
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:49
fake - 2 strumienia powietrza zderzające się po środku powodują stan turbulętny uniemożliwiając samolocikowi pozostawanie w pozycji poziomej.
kirek4 napisał/a:
Ahhh, kocham Sadistic!fake
Cytat:
jaki? oOpowodują stan turbulętny
Faaaaaaajny filmik
Turbulętny - Burzliwy - gdzie w płynach ( powietrzu ) zachodzi nieokreślony , chaotyczne przepływ cząsteczek. Jakby odwrócił jeden wentylator to przynajmniej byłaby spójna jedna struga powietrza i przy prawidłowym ukształtowaniu skrzydeł mógłby się podobnie jak na filmiku się unosić
To że to jest mistyfikacja (Nie użyłem słowa na F) to jest oczywiste. Jak kolega wyżej napisał powietrze jak się zderzy to się rozchodzi w miejscu zderzenia we wszystkich kierunkach dodatkowy tworząc zawirowania i inne rzeczy uniemożliwiające unoszenie się tam czegokolwiek.
na harda z tym...
21 = 3 * 7
jak ktoś jeszcze raz użyje magicznego słowa "fejk" to go dorwę i wsadzę taki samolocik w dupę.
Ponadto doświadczenie jest powtarzalne - spróbuj sam zanim ocenisz.
Mnie się udało.
Ponadto doświadczenie jest powtarzalne - spróbuj sam zanim ocenisz.
Mnie się udało.
Nostry napisał/a:
może niech ktoś to po prostu sprawdzi?
Może by i sprawdził, ale nie ma instrukcji do złożenia tegoż papierowego czegoś.
Aha, a skund 2 takie same wiatroroby?
kirek4 napisał/a:
A ja cały czas myślałem, że to definicja słowa "turbulentny"Turbulętny - Burzliwy - gdzie w płynach ( powietrzu ) zachodzi nieokreślony , chaotyczne przepływ cząsteczek.
Jaki ja byłem głupi! Egh, dobrze jednak się czegoś czasem nauczyć. Dzięki
Kura, szkoda, że tego nie nakręciłeś
jeden słabszy drugi mocniejszy, czyli pobudzone cząsteczki "powietrza" ze słabszego wentylatora szybciej uderzają w cząsteczki pobudzone przez mocniejszy wentylator, dając dzięki temu dłuższy "tunel" powietrzny, przez co strefa "turbulencji" znajduje się nie na środku, lecz bliżej wentylatora o słabszej mocy, dodajmy jeszcze że samolocik nie może być byle jaki tylko skrzydła muszą być ustawione pod odpowiednim katem
można to zrobić
jeden słabszy drugi mocniejszy, czyli pobudzone cząsteczki "powietrza" ze słabszego wentylatora szybciej uderzają w cząsteczki pobudzone przez mocniejszy wentylator, dając dzięki temu dłuższy "tunel" powietrzny, przez co strefa "turbulencji" znajduje się nie na środku, lecz bliżej wentylatora o słabszej mocy, dodajmy jeszcze że samolocik nie może być byle jaki tylko skrzydła muszą być ustawione pod odpowiednim katem
można to zrobić
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów