18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (10) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:32
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 3:27

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Zasysacz 2024-09-09, 2:15
Bylo nie było kto ma rację ale ja bym nie dotykał
Zgłoś
Prosty 2024-09-09, 8:44 1
Jebnie nie jebnie , na chuj drążyć temat , nie jabło pozdrawiam

Nic nie cieszy tak jak ludzka krzywda
Zgłoś
gucio_gu 2024-09-09, 10:02 2
smc napisał/a:

Nie uciekłbym, bo znam się na tym. Wystarczyło rozszerzone szkolenie saperskie w wojsku i człowiek ma zupełnie inną świadomość

ta mina ma 100lat.Materiały się w niej zamieniły w bardzo wrażliwą strukturę,twoje szkolenie saperskie,to nie polegaj na nim
Zgłoś
baronturbina 2024-09-09, 14:50 2
smc napisał/a:

Nie uciekłbym, bo znam się na tym. Wystarczyło rozszerzone szkolenie saperskie w wojsku i człowiek ma zupełnie inną świadomość

Ba! Takie miny to lewa wciąga się lewą dziurką nosa. Gorzej jak na niewybuch V2 trafić to już trzeba dobierać otwór nadzwyczaj ostrożnie.

[ Dodano: 2024-09-09, 14:51 ]
gucio_gu napisał/a:

ta mina ma 100lat.Materiały się w niej zamieniły w bardzo wrażliwą strukturę,twoje szkolenie saperskie,to nie polegaj na nim

Niestety mijasz się z prawdą. Dewiza na takim szkoleniu brzmi „jak ma jebnąć to jebnie”.
Zgłoś
htp 2024-09-10, 10:52 1
TwójCzarnyPan napisał/a:

Chuj wiem o minach, ale na elektryce się znam, więc się wypowiem. Na tym zdjęciu widać kable. A kable to prąd. Znaczy, musi być zasilanie żeby to zadziałało, prawdopodobnie z jakiejś baterii. W środku być nie może, bo trudno byłoby ją wymienić, ale na górze jest jakieś puste gniazdo z dostępem z zewnątrz. Pewnie tam była, tym bardziej, że podłączona jest do niego wiącha kabli. Czyli, wystarczy wyjąć to, co tam było i mina jest rozbrojona, bo bez baterii nie wybuchnie. W tych rogach są tylko jakieś czujniki. Jakie - nie wiem. Być może magnetyczne, które zamykają obwód gdy w pobliżu jest stalowy obiekt.
Jeśli ta ruska ma taką samą budowę, to może jakiś saper-amator (albo pro, tego nie wiemy) otworzył to gniazdo, wyciągnął baterię i minę unieszkodliwił. A może nawet nie, ale wie, że bez stali wokół nie wybuchnie. Więc może nie tacy głupi są ci ruscy, a smc ma jednak rację.

Też się nie znam, ale się wypowiem, a co mi tam. A może być wykorzystane zjawisko piezoelektryczne? Polega na pojawieniu się ładunków elektrycznych na ściankach kryształu przy jego deformacji sprężystej.
Zgłoś
TwójCzarnyPan 2024-09-11, 0:43 1
htp napisał/a:

Też się nie znam, ale się wypowiem, a co mi tam. A może być wykorzystane zjawisko piezoelektryczne? Polega na pojawieniu się ładunków elektrycznych na ściankach kryształu przy jego deformacji sprężystej.

Słuszna uwaga. Ale piezoelektryki generują wysokie napięcie i małe natężenie. Niestety, nie wiem, czego potrzebuje zapalnik. Może napięcie mu wystarczy, a może nie.
Zgłoś
chada 2024-10-08, 0:07
żmij napisał/a:

Te kabelki podłączone do owych "rogów transportowych", nie wzbudzają Twojego zainteresowania?
Rozszerzone szkolenie saperskie, powiadasz?
Rozumiem, że w Słowackiej Marynarce Wojennej?

Rozumiem że jedyne szkolenie jakie w życiu dostałeś to te z kręcenia wora na zetce 40 lat temu. Te "rogi" to są wykrywacze pola magnetycznego gdzie każdy ma pole widzenia 3 osi. Może to być troche zbyt skomplikowane dla ciebie ale pomyśl że pole magnetyczne statku zależy od wielu czynników i na podstawie samych sygnałów mina bezkontaktowa "stwierdza" czy jest to przyjacielski okręt do rozstawiania min czy nieprzyjacielska fregata. Miny kontaktowe które na potrzeby wieloletności mają mieszanki chemiczne w "rogach" są na tyle wytrwałe że możesz nią podrzucić i nic nie ma prawa się stać, to nie jest nitrogliceryna żeby "przypadkowo wybuchło" bo to tak jakbyś bez odpalenia lontu rzucił petardą o ziemie i dziwił się że nie wybuchła. Ciekawe że wrzucasz zdjęcie z artykułu którego nawet nie przeczytałeś bądź nawet nie umiesz przeczytać bo jest on w języku angielskim (https://interestingengineering.com/innovation/how-do-naval-mines-work) a tak to byś wiedział i nie musiał się ośmieszać pisząc takie debilizmy bo ze swoją wiedzą to nadajesz się do zapierdalania na taśmie za najniższą krajową jak najgorszy robol którym jesteś.
Zgłoś
żmij 2024-10-08, 7:33
chada napisał/a:

Rozumiem że jedyne szkolenie jakie w życiu dostałeś to te z kręcenia wora na zetce 40 lat temu. Te "rogi" to są wykrywacze pola magnetycznego gdzie każdy ma pole widzenia 3 osi. Może to być troche zbyt skomplikowane dla ciebie ale pomyśl że pole magnetyczne statku zależy od wielu czynników i na podstawie samych sygnałów mina bezkontaktowa "stwierdza" czy jest to przyjacielski okręt do rozstawiania min czy nieprzyjacielska fregata. Miny kontaktowe które na potrzeby wieloletności mają mieszanki chemiczne w "rogach" są na tyle wytrwałe że możesz nią podrzucić i nic nie ma prawa się stać, to nie jest nitrogliceryna żeby "przypadkowo wybuchło" bo to tak jakbyś bez odpalenia lontu rzucił petardą o ziemie i dziwił się że nie wybuchła. Ciekawe że wrzucasz zdjęcie z artykułu którego nawet nie przeczytałeś bądź nawet nie umiesz przeczytać bo jest on w języku angielskim (https://interestingengineering.com/innovation/how-do-naval-mines-work) a tak to byś wiedział i nie musiał się ośmieszać pisząc takie debilizmy bo ze swoją wiedzą to nadajesz się do zapierdalania na taśmie za najniższą krajową jak najgorszy robol którym jesteś.

Czyli potwierdzasz moją tezę, że nie są to uchwyty transportowe.
Miłego dnia życzę

[ Dodano 2024-10-08, 07:35 ]
Przy okazji; poćwicz czytanie ze zrozumieniem. Wyjdzie ci to na dobre.
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem