📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
32 minuty temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 16:26
🔥
Są jeszcze dobrzy ludzie na tym świecie
- teraz popularne
VAN, jak tneisz demotywatory, to nie zostawiaj ramek
Ktoś to rozwiązał?
To kwadratowe cos to * czy -? Bo sie wzielam za to wlasnie ;d
Jesli wyjdzie ladny wielomian, porozwalany na nawiasiki, albo sliczne rownanie kwadratowe to mrrr...
rrdzony napisał/a:
nie ma podanej wartości x
Jesli wyjdzie ladny wielomian, porozwalany na nawiasiki, albo sliczne rownanie kwadratowe to mrrr...
~andariel, to jest *. Minus jest tuż obok, plus też. Na dzielenie to to nie wygląda, więc zostaje mnożenie.
I jak tam rozwiązanie?
I jak tam rozwiązanie?
dizzydom napisał/a:
Jest to równanie równe 0 , tak ? czyli [przykład] = 0 ?
No ja bym powiedział że to jest 10691= bla bla bla, ale jest cholernie niewyraźnie....
Chociaż wtedy ten nawias byłby z dupy
11 - 429-74-81
11 to pewnie kierunkowy na Warszafke
na Warszafke kierunkowy jest 22
Dla wartości sqrt(3) oraz -sqrt(3) równanie nie ma sensu (dzielenie przez 0), w pozostałych przypadkach wyrażenie w nawiasie kwadratowym da się uprościć do:
x^2 + 1
A co z tym dalej tego nie wiadomo, bo zapewne coś tu jest ucięte z którejś strony. Jeżeli jest tam gdzieś '= 0' to równanie nie ma rozwiązań w zbiorze liczb rzeczywistych, ma natomiast dwa zespolone: +i oraz -i
Chciałem z tego miejsca w naszym imieniu pozdrowić wszystkich miłośników hibernacji na całym świecie. Tfu... znaczy studentów politechnik
x^2 + 1
A co z tym dalej tego nie wiadomo, bo zapewne coś tu jest ucięte z którejś strony. Jeżeli jest tam gdzieś '= 0' to równanie nie ma rozwiązań w zbiorze liczb rzeczywistych, ma natomiast dwa zespolone: +i oraz -i
Chciałem z tego miejsca w naszym imieniu pozdrowić wszystkich miłośników hibernacji na całym świecie. Tfu... znaczy studentów politechnik
Założenia:
x - zmienna
n - numer telefonu
Najpierw uprośćmy wyrażenie algebraiczne w nawiasach. Należy zauważyć, iż:
więc:
Otrzymaliśmy więc wzór na numer telefonu:
To jeszcze nie koniec zadania. Trzeba określić zbiór liczb do którego należeć może x. Numer telefonu ma 9 cyfr. Jeśli potraktujemy go jako liczbę, może osiągać wartości od 0 (000 000 000) do 999 999 999.
Wartość wyrażenia
dla każdej wartości jest większa lub równa zero, więc lewą część nierówności pomijamy. Zajmiemy się prawą.
Wartości jakie przyjmuje n (numery telefonów) to 000 010 691 - 999 999 999. Mamy więc trochę możliwości
Autor zadania się nie postarał
x - zmienna
n - numer telefonu
Najpierw uprośćmy wyrażenie algebraiczne w nawiasach. Należy zauważyć, iż:
więc:
Otrzymaliśmy więc wzór na numer telefonu:
To jeszcze nie koniec zadania. Trzeba określić zbiór liczb do którego należeć może x. Numer telefonu ma 9 cyfr. Jeśli potraktujemy go jako liczbę, może osiągać wartości od 0 (000 000 000) do 999 999 999.
Wartość wyrażenia
dla każdej wartości jest większa lub równa zero, więc lewą część nierówności pomijamy. Zajmiemy się prawą.
Wartości jakie przyjmuje n (numery telefonów) to 000 010 691 - 999 999 999. Mamy więc trochę możliwości
Autor zadania się nie postarał
j4b0l napisał/a:
Dla wartości sqrt(3) oraz -sqrt(3) równanie nie ma sensu (dzielenie przez 0), w pozostałych przypadkach wyrażenie w nawiasie kwadratowym da się uprościć do:
x^2 + 1
aleś wydumał
<kuszą zapałki przy segregatorach> i nawet na odległość tych sakramenckich tysięcy kilometrów wiedziałam, że odpowiesz
a robić nie ma komu!
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów