Tak, obrazek z kwejka. Mimo 80% gówna, ten jednak uznałem za genialny.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 9:03
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2024-11-16, 22:22
🔥
Dwa cwaniaki
- teraz popularne
🔥
Friendly fire (dzik na strzelnicy)
- teraz popularne
Tak, obrazek z kwejka. Mimo 80% gówna, ten jednak uznałem za genialny.
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
chuj mnie to skąd to jest podoba się i daje piwo :|
kurwa, niech twórca tego debilnego obrazka poczyta najpierw co nieco o polskim prawie ,a później robi takie idiotyzmy
nie można zamknąć kogoś za ściąganie filmów i muzyki z internetu, jeśli osoba ściągająca nie zarabia na tym i nie udostępnia pliku osobom trzecim ,a takie pierdoły to można do gimnazjum zanieść.
nie można zamknąć kogoś za ściąganie filmów i muzyki z internetu, jeśli osoba ściągająca nie zarabia na tym i nie udostępnia pliku osobom trzecim ,a takie pierdoły to można do gimnazjum zanieść.
@up
Polskie prawo? LoL!!!
W Szwecji jest Szwedzkie prawo, w Wielkiej Brytanii Brytyjskie, a w Hong Kongu prawo Chińskie może jeszcze powiesz?
Podać przykłady, że wszędzie jest prawo amerykańskie?
Żebyś się kurwa nie zdziwił licząc na swoje "prawa".
Polskie prawo? LoL!!!
W Szwecji jest Szwedzkie prawo, w Wielkiej Brytanii Brytyjskie, a w Hong Kongu prawo Chińskie może jeszcze powiesz?
Podać przykłady, że wszędzie jest prawo amerykańskie?
Żebyś się kurwa nie zdziwił licząc na swoje "prawa".
"Polskie prawo dopuszcza możliwość pobierania z internetu materiałów już udostępnionych."
"Samo ściąganie filmów z internetu nie jest nielegalne i nie grozi za to odpowiedzialność karna. Zgodnie z prawem takie działanie można bowiem uznać za dozwolony użytek osobisty. Art. 23 ustawy o prawie autorskim mówi, że wolno nieodpłatnie korzystać z już rozpowszechnionego utworu."
"Policja
Pobieranie plików z internetu na własny użytek nie łamie prawa, bo mieści się w granicach dozwolonego użytku. Policja nie kontroluje osób, które mają na komputerze filmy i muzykę, którą ściągnęły z sieci."
najpierw poczytaj trochę, albo zapytaj się kogoś kto się zna, nie wiem, może mamy jak ci w gimnazjum nie chcą powiedzieć ,a później coś pisz
"Samo ściąganie filmów z internetu nie jest nielegalne i nie grozi za to odpowiedzialność karna. Zgodnie z prawem takie działanie można bowiem uznać za dozwolony użytek osobisty. Art. 23 ustawy o prawie autorskim mówi, że wolno nieodpłatnie korzystać z już rozpowszechnionego utworu."
"Policja
Pobieranie plików z internetu na własny użytek nie łamie prawa, bo mieści się w granicach dozwolonego użytku. Policja nie kontroluje osób, które mają na komputerze filmy i muzykę, którą ściągnęły z sieci."
najpierw poczytaj trochę, albo zapytaj się kogoś kto się zna, nie wiem, może mamy jak ci w gimnazjum nie chcą powiedzieć ,a później coś pisz
wyniosłeś coś z tego czytania? z tej wiedzy? Miałeś bezpośrednio do czynienia z przypadkiem łamania Twoich praw przez instytucje państwowe, np. Policję, Urząd Skarbowy, Komornika czy różne kancelarie prawne? Jak się to sprawdza w praktyce, oświeć mnie proszę.
Masz kurwa świerzutki przykład Twoich "praw"
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,11495097,Pieszy_stracil_prawo...
Dodam, że polskie prawo dopuszcza "zabezpieczenie" twojego całego komputera i wszystkich nośników danych w celu weryfikacji, czy zawierają materiały niedozwolone, niebezpieczne, nielegalne czy chuj wie jakie. Możesz dać swoje dane? Złożę na Ciebie donos że ściągnąłeś sobie najnowsza płytę Justina Bibera i puszczasz ją wszystkim znajomym po pracy i o ile uda Ci się gdzieś w okolicy nowego roku odebrać kompa z prokuratury, to podzielisz się tu z nami swoimi doświadczeniami ze stosowania twoich praw w praktyce. Hmm?
Masz kurwa świerzutki przykład Twoich "praw"
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,11495097,Pieszy_stracil_prawo...
Dodam, że polskie prawo dopuszcza "zabezpieczenie" twojego całego komputera i wszystkich nośników danych w celu weryfikacji, czy zawierają materiały niedozwolone, niebezpieczne, nielegalne czy chuj wie jakie. Możesz dać swoje dane? Złożę na Ciebie donos że ściągnąłeś sobie najnowsza płytę Justina Bibera i puszczasz ją wszystkim znajomym po pracy i o ile uda Ci się gdzieś w okolicy nowego roku odebrać kompa z prokuratury, to podzielisz się tu z nami swoimi doświadczeniami ze stosowania twoich praw w praktyce. Hmm?
@up
tak kurwa "świerzutki" jak chuj , dysleksie...
ciężko niektórym wyjaśnić pewne sprawy, ja ci o prawie związanym ze ściąganiem filmu z internetu, a ty mi wyjeżdżasz z jakimś facetem co pił piwo, co ma piernik do wiatraka?
widzę, że żyjesz sobie w jakimś wyimaginowanym świecie, gdzie każdy chce cię do więzienia wsadzić i na każdym kroku cię ktoś chce wyruchać
widzę, że żyjesz sobie w jakimś wyimaginowanym świecie, gdzie każdy chce cię do więzienia wsadzić i na każdym kroku cię ktoś chce wyruchać
up up up
Że tak wtrącę.
Byłem kiedyś na imprezie prawników. Wyszedłem po dziesięciu minutach, bo się z takimi dogadać nie idzie jeśli chodzi o normalne tematy. Zamiast chlać wódę to oni pierdolą o rozprawach. Teraz tak samo opuszczam ten temat i tu nie wrócę. Nie mogę was po prostu słuchać. Jeden mądrzejszy od drugiego...
Że tak wtrącę.
Byłem kiedyś na imprezie prawników. Wyszedłem po dziesięciu minutach, bo się z takimi dogadać nie idzie jeśli chodzi o normalne tematy. Zamiast chlać wódę to oni pierdolą o rozprawach. Teraz tak samo opuszczam ten temat i tu nie wrócę. Nie mogę was po prostu słuchać. Jeden mądrzejszy od drugiego...
the_satyr napisał/a:
ciężko niektórym wyjaśnić pewne sprawy, ja ci o prawie związanym ze ściąganiem filmu z internetu, a ty mi wyjeżdżasz z jakimś facetem co pił piwo, co ma piernik do wiatraka?
Żyj dalej myśląc, że jesteś chroniony przez prawo w świecie pełnym sprawiedliwości i poszanowania praw. a co ma piernik do wiatraka? No kurwa mac. Zacznij myśleć, może tyle. Już wyżej podawałem Ci przykłady ale nie zrozumiałeś przenośni, więc podałem przykład z alkoholem, bo może to powinieneś zrozumieć, ale widzę, że jednak też nie.
Więc proszę, wyjaśnię specjalnie dla Ciebie, co miałem wyżej na myśli:
Wielka Brytania:
wiadomosci24.pl/artykul/23_letni_brytyjczyk_pierwsza_ofiara_walki_z_na...
Szwecja:
di.com.pl/news/34897,0,USA_naciskaly_na_Szwecje_w_sprawie_The_Pirate_Bay.html
Chiny - jedno słowo:
Megaupload.
A o słynnej akcji ABW na studenta nie słyszał? też mam linki słać? ostatni Marsz Niepodległości w Warszawie? od początku daje ci przykłady, że w walce z państwem swoimi prawami możesz się podetrzeć. walisz mi jakimis cytatami (bez paragrafu, dodam, równie dobrze mogłeś je z dupy wyciągnąć, ale co tam), ja ci piszę że gówno to warte i już.
Wpłynie skarga z kancelarii, zabiorą Ci kompa bo mogą, takie jest prawo. Zostaniesz bez kompa na pół roku, rok, albo i dwa zanim Ci go oddadzą (chyba, że zapłacisz jakieś tam kary) a odwołania od tego nie ma, że straciłeś kompa do pracy, że miałeś tam magisterke albo nagie foty żony które podczas "sprawdzania" wyciekły do sieci. kompa odzyskasz, ale straconego czasu, danych, potencjalnego zarobku, znacznego spadku wartości sprzętu w okresie "sprawdzania" nikt ci nie zwróci.
mamy państwo policyjne baranie, ja to chociaż widzę. życzę ci, byś odłożył sobie na mega fajny sprzęt, wymarzony komputer, wydaj na niego 10tyś oszczędności i miej swietny sprzęt. Życzę, by zaraz potem wzięli Ci go na "weryfikację" by oddać po roku sądzenia, nawet bez kary. przekonasz się, jakie masz prawa. idź w chuj...
darecki328 napisał/a:
@up
ojtam ojtam, literówka. my bad
jaczuro nie będę się więcej zniżał do twojego poziomu myślenia, więc swoją rozmowę z tobą zakończę na tym poście.
skoro uważasz, że ściągnięcie filmu na swój użytek jest porównywalne z prowadzeniem strony udostępniającej pliki szerokiemu spektrum odbiorców i stronie the pirate bay i nadal nie widzisz między nimi różnicy, to nie mamy o czym rozmawiać
a tu masz źródło cytowanych tekstów baranie
http://tech.wp.pl/kat,1009785,title,Co-wolno-sciagac-muzyka-filmy-i-e-booki,wid,13275480,wiadomosc.html?ticaid=1e3f6&_ticrsn=3
skoro uważasz, że ściągnięcie filmu na swój użytek jest porównywalne z prowadzeniem strony udostępniającej pliki szerokiemu spektrum odbiorców i stronie the pirate bay i nadal nie widzisz między nimi różnicy, to nie mamy o czym rozmawiać
a tu masz źródło cytowanych tekstów baranie
http://tech.wp.pl/kat,1009785,title,Co-wolno-sciagac-muzyka-filmy-i-e-booki,wid,13275480,wiadomosc.html?ticaid=1e3f6&_ticrsn=3
dzięki, chociaż można poczytać.
Masz poczytaj to:
wyborcza.pl/1,75480,11440328,Kancelarie_przeszukuja_siec__by_znalezc_p...
I uwierz mi, widzę różnicę między masowym udostępnianiem i pojedynczym ściągnięciem pliku.
Co nie zmienia faktu, że najczęściej jest to zwykła kradzież, nawet jeśli chodzi tylko o "użytek własny"
Sęk w tym, że tak czy inaczej najważniejsze prawo jakie masz, to płacić za wszystko i umrzeć przed 67r życia a znajomość kodeksu jest najczęściej nieistotna.
Masz poczytaj to:
wyborcza.pl/1,75480,11440328,Kancelarie_przeszukuja_siec__by_znalezc_p...
I uwierz mi, widzę różnicę między masowym udostępnianiem i pojedynczym ściągnięciem pliku.
Co nie zmienia faktu, że najczęściej jest to zwykła kradzież, nawet jeśli chodzi tylko o "użytek własny"
Sęk w tym, że tak czy inaczej najważniejsze prawo jakie masz, to płacić za wszystko i umrzeć przed 67r życia a znajomość kodeksu jest najczęściej nieistotna.
Po 1.Wielcy znawcy internetu i memów to nie jest z żadnego kwejka tylko gimbusy przekleiły z 9gag'a
2.Nie mówcie o polskim prawiem bo to nie ma nic do rzeczy tylko i wyłącznie ktoś to przetłumaczył z w.w strony.
2.Nie mówcie o polskim prawiem bo to nie ma nic do rzeczy tylko i wyłącznie ktoś to przetłumaczył z w.w strony.
Treść komentarza został ukryta - użytkownik otrzymał ostrzeżenie za ten wpis.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów