18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Soft (5) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 41 minut temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 16:26
SciFun i magnez
~Sunday • 2013-02-27, 18:18
Cotygodniowa porcja ciekawostek.

Przy okazji dziękuje za wszystkie hejty nadesłane do tej pory i czekam na więcej na PW.
Piszcie śmiało, bo to bardzo motywuje.
Zgłoś
taos 2013-02-27, 20:15
@Jasieq God damn it nigga. To bolalo ;_;
Zgłoś
RexDex 2013-02-27, 20:18
Jeżeli chodzi o metale i ich tlenki, to niech SciFun przetestuje mieszanke magnez + telenek miedzi ( Mg + CuO ) ;]

Fool my once - shame on you,
Fool me twice - shame on me.
Zgłoś
Patrykhka 2013-02-27, 20:23
MagneZ to możesz sobie wypić a przyciągać można co najwyżej magneSem.
Zgłoś
Łysy OMG 2013-02-27, 20:47
Kiedyś koleżce wpakowałem wiórki magnezowe do fajki. Szliśmy wtedy osiedlową ulicą, był już wieczór. Jak te wiórki się zapaliły, to było tak jasno że kolega myślał iż za nami jedzie samochód i zszedł na pobocze
Zgłoś
Zlew 2013-02-27, 21:25
Aluminium sraluminium... Glin kurwa!
Zgłoś
frendzel89 2013-02-27, 21:32
"W takiej formie nie znajdziecie go nigdzie na ziemi"
Skąd on go kurwa wytrzasnął ??
Zgłoś
boogeyman 2013-02-27, 21:34 3
taos napisał/a:

Czy tylko mnie ten koleś zaczyna denerwować?
Napierdala informacjami z gimbazjum i nagle gwiazda polskiego youtube'a

Twoim zdaniem powinien mówić o barionowych ośrodkach oscylacyjnych (założe się, że ze cholere nie wiesz i bez czytania odpowiednich książek się nie dowiesz) i operować językiem stricte technicznym? Większość nie opanowała nawet podstaw fizyki także przedstawianie nawet prostych zagadnień w sposób ciekawy jest w pewnym stopniu kuriozalnym przeżyciem. Dla mnie (fizyke rozszerzoną będę miał niedługo w małym paluszku bo "maturo nadchodzę") jest to ciekawe. Nie, nie jestem socjalistą
Zgłoś
indrikoterium 2013-02-27, 21:36 1
MauMauMaurycy napisał/a:

Ja pierdole po pierwsze dlaczego w Tagi jest adbuster jak ten lamus scifunowi do pięt nie dorasta
a dwa ty chyba tylko na yt siedzisz i odświeżasz co 5sec że tak szybko to dałeś ;d

bo adbuster i scifun są braćmi

a to po co?
Zgłoś
donRafael 2013-02-27, 21:36
@up Powiedział że z marketu,nie? Wgl to jest gość, który powinien zrobić jakiegoś polskiego Brainiaca
Zgłoś
J................8 2013-02-27, 21:44 2
boogeyman napisał/a:

Twoim zdaniem powinien mówić o barionowych ośrodkach oscylacyjnych (założe się, że ze cholere nie wiesz i bez czytania odpowiednich książek się nie dowiesz) i operować językiem stricte technicznym? Większość nie opanowała nawet podstaw fizyki także przedstawianie nawet prostych zagadnień w sposób ciekawy jest w pewnym stopniu kuriozalnym przeżyciem. Dla mnie (fizyke rozszerzoną będę miał niedługo w małym paluszku bo "maturo nadchodzę") jest to ciekawe. Nie, nie jestem socjalistą

Koleżko, fizykę w małym paluszku to będziesz miał jak zdobędziesz tytuł naukowy profesora. W małym paluszku fizykę to miał Tesla, Einstein, Bernoulli, Newton. Matura teraz to jakiś śmiech na sali.
Zgłoś
Onyx1 2013-02-27, 22:14
serio dostajesz hejty na pw?
Zgłoś
jasiekn 2013-02-27, 22:15 1
@boogeyman @Jarema88
Fizykę w małym paluszku, bo zdało się fizykę rozszerzoną, hahaha to jakby powiedzieć, że po biolchemie można ludzi ciąć, bo się medycynę opanowało Ja pierdole, całe życie z debilami.
Zgłoś
Pan_Dawid 2013-02-27, 22:29
Zgłoś
d................k 2013-02-27, 22:32
Laptopy z wyższej półki mają obudowy ze stopów magnezu. Są wytrzymalsze i lepsze niż aluminiowe. Mój leciwy, w tej chwili 6 letni laptop Toshiba ma taką. Nie do zdarcia przez cokolwiek.
Zgłoś
mnt_13 2013-02-27, 22:40
obudowy pił makity są z magnezu i wiele gratów z samochodówki kiedyś odlewałem te detale. Dużo ciekawych rzeczy można zrobić z wiórami i pyłkiem, ale trzeba uważać.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów