18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Soft (5) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 26 minut temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 16:26
Sebastian Janikowski
d................r • 2013-01-03, 21:07

Sebastian Janikowski (ur. 3 marca 1978 w Wałbrzychu) – zawodnik futbolu amerykańskiego grający na pozycji placekicker w drużynie Oakland Raiders. Uważany przez ekspertów ligi NFL za najsilniej kopiącego gracza. Jest lewonożny. Obecnie mieszka w Castro Valley w Kalifornii.

Umiejętność silnego strzału nabyta przy uprawianiu piłki nożnej spowodowała, że w ostatniej klasie szkoły średniej (Seabreeze High School w Daytona Beach na Florydzie) został namówiony do spróbowania sił w futbolu amerykańskim na pozycji kopacza.
Nieposiadający niemal żadnego futbolowego doświadczenia, Janikowski wzbudził sensację już w drugim meczu sezonu przeciwko Spruce Creek (13 września 1996, wygrana 34-3) trafiając z 53 jardów i ustanawiając nowy rekord szkoły. Tydzień później, w meczu z Palatka High School (wygrana 17-7) zdobył gola z 60 jardów poprawiając rekord, który był tylko o 2 jardy krótszy od najlepszego wyniku w stanie.
W meczu z DeLand (4 października, wygrana 21-7) oddał niecelny strzał z 71 jardów (rekord stanu).

Ustanowiony rekord NFL - 63 yardy (70 yardów zdobyte na rozgrzewce) :

1 yard - 91 cm
Zgłoś
brylant1412 2013-01-03, 21:09 4
lepiej jakby kopał w bieda szybach w wałbrzychu większy był by z tego pożytek

>Każdy mężczyzna w swoim życiu wypowiada te trzy kłamstwa:
- Będę cię kochał wiecznie.
- Nigdy cię nie zdradzę.
- Weź do buzi, powiem ci jak będę kończył ...
Zgłoś
Eliot Imperio 2013-01-03, 21:17 1
dostanie piwko chociażby za to, że ma takie samo nazwisko jak ja ; D
Zgłoś
WujaszekStalin 2013-01-03, 21:20 1
skuteczność Field Goal 80,6% (ogółem w 13 sezonach)
skuteczność Extra Point 99,3% (ogółem w 13 sezonach)

także prawdziwy kocur, najlepszy i najlepiej zarabiający na swojej pozycji w historii

Loośne Gatki 1410- 2013[*]
Zgłoś
borisklinga 2013-01-04, 0:12
i po co sie jaracie ? on ma w dupie polske, pewnie nawet nei zna jezyka a juz napewno chcialby nieznać

Zgłoś
mr.EIMIC 2013-01-04, 0:16 2
Znam kogoś kto był w Ameryce i opowiedział mi to i owo:

Mianowicie w USA ludzie uprawiający football nie potrafią kopnąć piłki prostym podbiciem. Plasowanie gały to dla nich kosmos. Potrafią jedynie przypierdolić z czuba. Nie muszę chyba mówić czym się kończy przykurwienie z "kajora" w jajowaty, wieprzowy pęcherz wypchany powietrzem. Celność jest zerowa. Stąd też gracz taki, jak Janikowski jest w NFL ewenementem.
Zgłoś
makasa20 2013-01-04, 0:18
Zajebisty gość i jesteśmy MY POLACY z niego dumni !
Zgłoś
Snoon 2013-01-04, 0:20
@up to spróbuj cwaniaczku z 50 jardów trafić chociaż w bramkę od piłki nożnej ( jest szersza )

Janikowski podobno powiedział, że na emeryture wróci do Polski i kupi jakiś mały klub piłkarski
Umie m mówić po Polsku słabo, ale mówi
Zgłoś
kam15 2013-01-04, 0:39
Snoon napisał/a:

@up to spróbuj cwaniaczku z 50 jardów trafić chociaż w bramkę od piłki nożnej ( jest szersza )

Janikowski podobno powiedział, że na emeryture wróci do Polski i kupi jakiś mały klub piłkarski
Umie m mówić po Polsku słabo, ale mówi

Trafic w bramke z 45 metrow to caly chuj, uwierz mi....kazdy kto gral przynajmniej kilka lat w pilke i nie gral jak pizda Ci to powie.
Trzeba miec technike i UMIEC to zrobic, jesli opanujesz jak sobie wycelowac zeby dograc pilke na dana wysokosc to granie takich pilek jest proste....
Zgłoś
P................A 2013-01-04, 1:21 11
brylant1412 napisał/a:

lepiej jakby kopał w bieda szybach w wałbrzychu większy był by z tego pożytek

Umrzyj zazdrosny skurwysynu z małym ptaszkiem.
Zgłoś
Kaszakisza 2013-01-04, 1:24
Nie miałem pojęcia że mamy kogoś w NFL, a tu zaskok mamy i do tego nie grzeje ławy. Jestem w pozytywnym szoku.

Zgłoś
P(r)OLAND 2013-01-04, 1:39
Ciekaw jestem, czy w jakims obcym kraju, ludzie tez ogladaja postepy swojego rodaka zza granicy.

Jedzenie pobudza myślenie.
Zgłoś
Achajos 2013-01-04, 2:33
Po necie krążył filmik o jakimś czarnuchu, który rzucając taką footbolówką wypierdzielał ją na trybuny. Gdyby ktoś miał link, ew. gif, to wstawcie to tu, proszę
Zgłoś
Gonzo8 2013-01-04, 4:36
A ja mam nawet jego kartę ze zdjęciem z autografem :d dostałem kiedyś na święta też jestem z Wałbrzycha haha
Zgłoś
sati696 2013-01-04, 9:32
Może jest szansa dla naszych piłkarzy na jakieś sukcesy,wystarczy że zmienią branżę.

Kobiece piersi wypełnione są marzeniami.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów