📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 18:08
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
Czy jak żyd jedzie po żydzie to jest antysemitą?
Religia i nauka walczą w nowym rodzaju wojny
@pater patriae Ale aszkenazyjskie lepiej gotują. Ja tam wolę wątróbkę z cebulką niż falafela. A kto inny miał tworzyć komunizm, jak sefardyjczyków nie było w Europie centralnej i wschodniej? Niby jak? Dobry wróg to znany wróg. Po za tym nie wszyscy żydzi byli źli, tylko większość. Cześć się zasymilowała i została polskimi/niemieckimi/francuskimi patriotami czy gdzie tam kto żył. Berek Joselewicz czy Artur Rubinstein to tylko dwa pierwsze z brzegu przykłady, które przychodzą mi od razu na myśl. Także polecam dokształcić się a potem ziać nienawiścią.
Cytat:
Dobry wróg to znany wróg.
Cytat:
Po za tym nie wszyscy żydzi byli źli, tylko większość
Cytat:
Także polecam dokształcić się a potem ziać nienawiścią.
Zdecyduj się.
A sefaradyjscy jakoś nic nam nie zrobili, bo ich tutaj nie było więc to żaden wróg dla nas.
Uważam, że "żyd też człowiek" i byli tacy, którzy się Polsce przysłużyli. Spora cześć jednak ze wszystkich żydów ogarnięta była ideologiami syjonizmu i komunizmu. Wśród komunistów i socjalistów wszelkiej maści sporo było też Polaków np. Dzierżyński, Luksemburg, Bierut, Nowotko i inni. (nie mówię tutaj o Piłsudskim i innych "narodowych" socjalistach, tylko o tych "międzynarodowych"). Czyli teraz będziesz też generalizował i mówił, że Polacy też ochoczo tworzyli komunizm i sprzedawali Słowian? Źli nie byli żydzi per se, tylko wyznający poszczególne ideologie.
Ja jestem Żydem antysemitą dlatego co dzień wykańczam się alkoholem i innymi środkami...
@UP akurat nie ma czym sie chwalic ze jestes zydem. Do czego to kurwa dochodzi...
Jaki w tym problem? Ja też jestem po części (asymilowani przodkowie). Wychowano mnie w kulturze chrześcijańskiej i jestem takim samym Polakiem jak Ty. Polska jest dla mnie ważna i jako patriota, zawsze staram się bronić jej imienia, Polaków oraz godnie reprezentować zagranicą.
Żyd to nie nacja, to stan umysłu...
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów