konrad3112 napisał/a:
Pod względem jakość/ cena nic nie przebije Creative Aurvana Live. Fakt, że są dość słabo dostępne, jednak "bebechy" ze słuchawek Denona za 1000 zł sprawiają, że są warte o wiele więcej niż te 200 zł. Nic tylko brać.
CAL mają przetwornik fostera jakiś tam, ten sam co w denonach d1001 które kosztowały ok 600zł a nie 1k to po pierwsze, ale dużą rolę w dźwięku słuchawek ma ich budowa(kształt muszli,padów itd)- jakieś odbicia, rezonanse i chuj wie co jeszcze, wg mojej wiedzy w denonach d2k/5k/7k jest ten sam przetwornik a kosztują odpowiednio 1500/3000/4000pln z tego co pamiętam i nie grają tak samo
w nowszych calach już nie wsadzają fostera (chyba od 2010) poza tym mają nędzny kabel
a co do jakość/cena to muszę cię zmartwić takie superluxy hd681-(ja kupiłem za 70zł nówki) są lepszymi słuchawkami technicznie wg mnie pod względem jakości dźwięku, co do brzmienia to co kto lubi
żeby nie było CAL do co najmniej dobre słuchawki ale wg mnie jest wiele alternatywnych nie mówię że lepszych po prostu innych modeli
miałem je przez 2 lata i je dobrze wspominam