📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Przed chwilą
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 16:26
Chyba fake...
co to za film?
reklama tych pistacji, zajebiste są, tak samo jak przybicie żółwia z orłem
wie kto jaki film to oto tu ?
Zasmucę was ale to nie jest orzeł tylko bielik (amerykański).
Bieliki tak jak orły należą do rodziny jastrzębiowatych ale tutaj kończy się ich pokrewieństwo. Orły należą do podrodziny Aquilinae - orły (a to psikus) natomiast bieliki do podrodziny Buteoninae - myszołowy.
Bielikowi amerykańskiemu bliżej do myszołowa zwyczajnego czy ślimakojada czerwonookiego niż do majestatycznego orła przedniego. Nazywanie bielika orłem jest błędne.
Mimo, że ten ptak orłem nie jest to rzuciłbym palenie żeby skleić z nim żółwia.
Czytanie ze zrozumieniem NIE BOLI. Jak nie kumasz to poproś starszego brata o wytłumaczenie.
Bieliki tak jak orły należą do rodziny jastrzębiowatych ale tutaj kończy się ich pokrewieństwo. Orły należą do podrodziny Aquilinae - orły (a to psikus) natomiast bieliki do podrodziny Buteoninae - myszołowy.
Bielikowi amerykańskiemu bliżej do myszołowa zwyczajnego czy ślimakojada czerwonookiego niż do majestatycznego orła przedniego. Nazywanie bielika orłem jest błędne.
Mimo, że ten ptak orłem nie jest to rzuciłbym palenie żeby skleić z nim żółwia.
Zasmuce cię ale Bielik Amerykanski (Bald Eagle) jest większy (wielkosc i masa) od "majestatycznego" orła przedniego.
Faktycznie to jest orłan a nie orzeł. Podobnie jak ptak z naszego godła narodowego nie jest orłem tylko Bielikiem, jak to juz zostalo udowodnione przez ornitologow (opierzenie nóg).
Zasmuce cię ale Bielik Amerykanski (Bald Eagle) jest większy (wielkosc i masa) od "majestatycznego" orła przedniego.
Faktycznie to jest orłan a nie orzeł. Podobnie jak ptak z naszego godła narodowego nie jest orłem tylko Bielikiem, jak to juz zostalo udowodnione przez ornitologow (opierzenie nóg).
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów