Jeden ze złodziej zmarł w szpitalu
I dlatego u nas też powinna być legalna broń
1:10 akcja
Jeden ze złodziej zmarł w szpitalu
Wojny prowadzi się z karabinami. Za II RP był o wiele swobodniejszy dostęp do broni. Po czwartym rozbiorze Polski zostaliśmy rozbrojeni przez okupantów, żeby czasem nie przyszło nam do głowy walczyć bohatersko jak Żołnierze Wyklęci.
@q800 a ja nie chcę być członkiem żadnego stowarzyszenia i płacić im składek. Ja nie chcę udawać że broń mam do celów sportowych bo brzydzę się kłamstwem i niedomówieniem. Chcę mieć broń do ochrony osobistej i chcę żeby żaden paździoch w urzędzie nie musiał mi na to pozwalać. Chcę mieć PRAWO do posiadania broni które można mi ewetualnie odebrać np gdy stwierdzi się że jestem psychiczny.
Kolejno: Wojen nie prowadzi się karabinami tylko czołgami, lotnictwem, rakietami.
Za IIRP był całkowicie uznaniowy dostęp do broni palnej czyli chuja wiesz
Za PRLu dostęp do broni był o wiele prostszy niż w połowie lat '90
ale co się dziwić, na świecie Cię nie było
Chuja wiesz. Czołgi, lotnictwo, rakiety owszem są używane, ale bez piechoty uzbrojonej w karabiny nie wygra się każdego scenariusza wojny.
Czyli był o wiele swobodniejszy niż jest teraz, bo teraz też można zdobyć pozwolenie mając znajomości.
Gówno prawda. Było podobnie jak dzisiaj.
I jako tako pamiętam. Nawet pierwszy raz w życiu strzelałem jeszcze za PRLu .Za to ty jedynie co możesz z PRLu pamiętać to to, że twoja matka stała w sklepie z karteczkami po mięso.
Na kulki czy na wodę? U nas pozwolenia wydaje się osobom od 21 rż, nie 18 .
RSK, nie wiesz o czym piszesz. Ani nie wiesz jak wyglądaja obecne przepisy odnośnie obrony koniecznej ani obowiązujaca wykładnia. Prawdopodobnie nie wiesz nawet czym jest obrona konieczna. W tej sytuacji dyskusja z Toba na ten temat nie ma sensu- poruszasz się na płaszczyźnie bajek, legend i mitów.
SKad masz wiedziec jaka bron ma typ skoro sie nie znasz, skad masz wiedziec czy jest prawdziwa czy nie