📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:05
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 19:40
na "bandżi" skakałem i mało sie nie posrałem.. ze spadochronem bym skoczył i z balastem wyladował
Kucnął jakby miał robić kupę.
Jeżeli już ma miejsce wypadek przy skoku ze spadochronem, to praktycznie ZAWSZE z powodu kolizji z innym skoczkiem, a nie jak mówią obawy wielu początkujących, że czasza się nie otworzy. Na kursach się o tym mówi i szkoli co robić w takiej sytuacji, omawiane są przypadki (śmiertelne), gdzie dwoje skoczków bezpiecznie otworzyło czasze, ale jeden wleciał w drugiego i zaplątali się w linki tracąc możliwości sterowne oraz siłę nośną z powodu tylko częściowego rozłożenia się spadochronu. Dlatego przed otworzeniem trzeba zawsze sprawdzić czy ktoś nie leci nad nami no i oczywiście pod nami. Skoczkowie mają do dyspozycji dwa spadochrony i system automatycznie otwierający czaszę zapasową na krytycznej wysokości.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów