18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:


Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:


Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 18:08
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2024-11-02, 21:59
🔥 Uważaj, on ma nóż! - teraz popularne
Skurcz mięsa
skfarovski • 2019-01-31, 21:15
Nie jestem pewien, ale wygląda na to co podaje ciocia W:
Cytat:

Elektrostymulacja – elektrostymulujący przepływ prądu elektrycznego o charakterystyce zbliżonej do impulsów nerwowych przez tuszę lub półtuszę[1].

Elektrostymulacja tusz powoduje skurcz mięśni, przyspieszając ponad stokrotnie glikolizę (proces poubojowy), w efekcie czego szybko obniża się pH mięsa i nie występuje skurcz chłodniczy. Proces korzystnie wpływa m.in. na kruchość mięsa. Następuje w tym zakresie polepszenie wyniku o około 30-100%. Elektrostymulację najczęściej przeprowadza się najpóźniej do jednej godziny od momentu ogłuszenia danego zwierzęcia. Tusze należy jednak szybko wychłodzić, ponieważ w przeciwnym wypadku kruchość mięsa może się nawet pogorszyć[1].





Niech jeden z ekspertów się wypowie
Zgłoś
Avatar
lm65 2019-01-31, 21:59 2
Tam są robaki jestem ekspertem o
Zgłoś
Avatar
barni123pl 2019-01-31, 22:16 3
to ta wolowina z tej afery tvn
Zgłoś
Avatar
freaky 2019-01-31, 22:27 7
Mięśnie kurczą się wzdłuż włókien, skracając ich długość po przepływie impulsów nerwowych i zdecydowanie z mniejszą częstotliwością. Po obróceniu nie widać, aby zmieniał się kształt mięśnia. więc myślę, że to efekt przepływu płynów spowodowany uciskiem. Jeśli już, to zbliżony efekt mógłby wywołać prąd stały, jak chociażby galwanizacja.
Zgłoś
Avatar
bradley_orion 2019-01-31, 22:28 1
To jakiś wałek. Taka elektrostymulacja spowodowałaby takie same skurcze u osoby trzymającej to mięso.
Zgłoś
Avatar
Presty 2019-01-31, 22:29
mojepanstwo.pl/dane/patenty/231135,urzadzenie-do-elektrostymulacji-tusz-wolowych

Robi!
Zgłoś
Avatar
cobranocka 2019-01-31, 23:01 1
Kurwa ! to te leżaki !
tvn24.pl/superwizjer-w-tvn24,149,m/chore-bydlo-kupie-chore-krowy-sprze...
Zgłoś
Avatar
Adam.Gniezno 2019-01-31, 23:34
wołowine soli się na koniec smażenia
Zgłoś
Avatar
w................y 2019-01-31, 23:41
sadol bawi i uczy ;D
Zgłoś
Avatar
skfarovski 2019-01-31, 23:44
freaky, możesz tylko rozwinąć kwestię uciskania i płynów? Z resztą posta się zgadzam, trzeba tylko pamiętać że możemy mieć do czynienia z osobliwą formą skurczy.

bradley_orion, w linku od @Presty jest opisany obwód takiej instalacji, wynika z niego że nie musi mieć ona inwazyjnego wpływu na tkankę pracownika.
Zgłoś
Avatar
Rafer 2019-02-01, 1:31 2
Adam.Gniezno napisał/a:

wołowine soli się na koniec smażenia



BZDETA do sześcianu.
Zgłoś
Avatar
htp 2019-02-01, 10:50 1
barni123pl napisał/a:

to ta wolowina z tej afery tvn


Czyli to afera TVN, nie zakładów mięsnych? Niby racja, bez tych podłych dziennikarzy, znieważających Polaków i patriotów, dalej by zarabiali kasę. A człowiek nie świnia, wszystko zje i się jeszcze ucieszy, że tanio.
Zgłoś
Avatar
RZEŹNIKONATOR 2019-02-01, 17:14
Ciekawy materiał dla wegedebili.
Zgłoś
Avatar
Aleo 2019-02-01, 17:16
@Rafer nie bzdeta tylko wszystko się soli na koniec
Zgłoś
Avatar
Schiroh 2019-02-01, 18:07
Pieczarki soli się na początku smażenia. Szach i mat.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

  Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów