Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
w międzyczasie 12 razy się wyj🤬 i 3 razy trzeba go było ładować. pic na wodę. nikt mi nie powie, że to zastąpi starego dobrego murzyna.
Cz🤬cha to i kura zastąpi.

Skynet przejmie władzę na ziemi po to, żeby roboty stały na głowie i robiły fikołki
To samo dinozaury mówiły o człowieku...
Fajny film w temacie powstał, mix kina obyczajowego z thrillerem sf - "Ona słucha" z 2024 roku. Myślę, że wizja z tego filmu jest znacznie bardziej realna i przerażająca od tego, że nam terminatory będą łazić po ulicach.
To motion capture, ale przy obecnym tempie rozwoju AI to już niedługo.
W sumie to niewiele zmienia. Ludzie też tego typu rzeczy robią po wykuciu ich na blachę w ramach pamięci mięśniowej. Straszne i fascynujące jest to że robotą wystarczy to raz wgrać i gotowe. O ile jest dobrze zaprojektowany.
Nie wiedziałem że Pani Premier Kopacz używa sadistica

Bardziej bym się bał modeli językowych. Jak mówił profesor Dragan - dajemy im informacje i otrzymujemy odpowiedź, ale nie mamy pewności co dokładnie dzieje się w środku. No i daliśmy AI wszystko, czego dawać nie powinniśmy: dostęp do naszych domów i głów, dostęp do internetu, możliwość programowania i samorozwoju oraz nauki naszych zachowań, zwyczajów, lęków i nadziei.
Pan Profesor Dragan jest mądry w cholerę, ale jak każdy popularyzator nauki lubi filozofować i czasem skandalizować. Co jeszcze się potęguje gdyż ma On w sobie stronę artystyczną, więc jeszcze bardziej potrafi dołożyć ładunku emocjonalnego.
Obawy związane z SI mogą być zbędne, gdyż jedyny model inteligencji jaki znamy wymaga dozy emocji do poprawnego funkcjonowania. Ludzka inteligencja, w przypadku której też de facto nie wie co się dzieje w środku, wymaga emocji do poprawnego funkcjonowania. Tutaj na tym forum są dziwni ludzie typu JoSeed co wrzucają tematy o psychopatach w których prezentują jako osoby ekstremalnie inteligentne pozbawione emocji, ale prawdę o takich osobach możesz znaleźć tutaj. Inteligencja bez emocji powoduje frustracje i bezmyślną autodestrukcję, sikanie we własne gacie, etc.
Hipoteza Skynetu jest jak na razie mniej prawdopodobna niż hipoteza SI która jest jak człowiek tylko zamknięta w krzemie.
Hahahaha, nie tylko to mówiły.
To motion capture, ale przy obecnym tempie rozwoju AI to już niedługo. Jak kogoś interesuje to Unitree G1 jest do kupienia za 16k USD, lub może sam zbudować, bo plany budowy są upublicznione
Mam nadzieje że wiesz że to "AI" to sztuczna inteligencja po c🤬ju. To statystyka nic więcej.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie