witam jak dobrze wiecie shotgun to bardzo skuteczna broń do obalania i nie ma jakiś większych problemów ją dostać(w usa) nawet 18 latkowi, ale nie wielu z was wie że nie wszyscy użytkownicy "pompek" mają dostęp do całego asortymentu amunicji do tej broni, są naboje które są pod kontrolą o ile tak zwane slugi jest łatwo dostać foto o tyle amunicje o której ja chcę wam powiedzieć już nie tak łatwo,jest ona sprzedawana tylko ludziom z pozwoleniem a żeby dostać takie pozwolenie trzeba przejść specjalne badania psychologiczne (w Polsce taka amunicja jest nielegalna a jej posiadanie bardzo surowo karane znacznie bardzie niż posiadanie broni krótkiej) są to dwie kulki połączone grubą metalową linką trafienie z takiej broni w rękę najprawdopodobniej nam ją utnie trafienie w szyje tak samo a trafienie w klatkę piersiową wyrwie nam wnętrzności razem z kręgosłupem i właśnie dlatego ta amunicja jest pod taką obserwacją, śmiertelność po postrzale z takiej broni wynosi 95% a w 100% powoduje bardzo poważne uszkodzenia ciała ta amunicja jest głównie używana w miejscach gdzie chce się obezwładnić przeciwnika w bardzo szybki sposób nie patrząc na to czy on przeżyje, najczęściej można ją spotkać na "przejściach" do baz w afganistanie w połączeniu tej amunicji z shotgunem aa-12 jest śmiertelnie skuteczna
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 13:51
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
ciekawe, aczkolwiek nie jestem pewien czy TKO dla tej ammo jest lepsze od poczciwej breneki w 12/70.
A może ktoś wrzuci na harda jak wygląda brudas po postrzale z tego cuda.
Brudas za chudy, lepiej jakiś grubazzz po strzale "na miękkie"
Coolmiro
Broń z założenia powinna eliminować przeciwnika z pola walki. Najlepiej raniąc, stąd używanie pełnych płaszczy w amunicji bojowej. Amunicja np. myśliwska ma za zadanie zabić. Uśmiercić jak najszybciej nie zadając zbytecznych cierpień. Dlatego pełny płaszcz używane jest co najwyżej do strzelania lisów i innych szkodników. Taka drobna różnica jeśli chodzi o broń-amunicję palną.
Coolmiro
Broń z założenia powinna eliminować przeciwnika z pola walki. Najlepiej raniąc, stąd używanie pełnych płaszczy w amunicji bojowej. Amunicja np. myśliwska ma za zadanie zabić. Uśmiercić jak najszybciej nie zadając zbytecznych cierpień. Dlatego pełny płaszcz używane jest co najwyżej do strzelania lisów i innych szkodników. Taka drobna różnica jeśli chodzi o broń-amunicję palną.
Jak się strzela, to żeby zabić. Rozumiem, że wedle pomysłodawców prawa to lepiej wpakować kilka szlugów w kolesia (niech pocierpi) zamiast raz, a dobrze?
konbie napisał/a:
w połączeniu tej amunicji z shotgunem aa-12 jest śmiertelnie skuteczna
To musi być jakiś nowy model bo ostatnio jak się orientowałem AA-12 było jeszcze strzelbą.
Ranny żołnierz wymaga opieki, zabezpieczenia i kosztów - martwy nie... stąd właśnie sporo broni ma ranić a nie koniecznie zabijać (miny które urywają nogi), chodzi o morale, spowolnienie działań i zwiększenie nakładów przeciwnika przy jednoczesnym minimalizowaniu własnych.
Bociek napisał/a:
To musi być jakiś nowy model bo ostatnio jak się orientowałem AA-12 było jeszcze strzelbą.
The Auto Assault-12 (AA-12), originally designed and known as the Atchisson Assault Shotgun is a shotgun developed in 1972 by Maxwell Atchisson
Tu chłopaki co się interesują śmiercią, mam pytanie co się stało z tym amerykaninem co udawał ruska? Już długo nic od niego nie było, ten jego kolega (kamerzysta) wyszedł z mody coś tam coś tam słyszałem. Pozamykali go za morderstwo czy coś? Tak z ciekawości pytam. Ten tam Russia coś tam.
Wiem, nowy jestem itd, ale "slug" to popularna "breneka", czyli ołowiany walec. Tu używają amunicji którą określają jako "bolo" bo tak też wygląda pocisk.
A tak poza tym to witam
A tak poza tym to witam
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów