Snajper ze specjalnej jednostki brytyjskiej armii zastrzelił pięciu islamistów trzema kulami. Dzięki temu zapobiegł zamachowi terrorystycznemu. O sprawie obszernie piszą brytyjskie media.
Cała sytuacja miała miejsce w Iraku, blisko Mosulu. Regularne operacje militarne przeprowadza tam brytyjskie lotnictwo, nieco inaczej było jednak tym razem. Z uwagi na gęste zaludnienie zagrożonego terenu, dowództwo brytyjskiej armii zdecydowało się na użycie żołnierzy SAS-u(sił specjalnych).
Miejscem, w którym udało się zlikwidować terrorystów z Państwa Islamskiego była wytwórnia broni. Snajper ulokował się około 800 metrów od obranego celu. Gdy zobaczył islamistów wychodzących z budynku, bez wahania oddał dwa strzały - odpowiednio w tułów i w czoło. Mężczyźni byli ubrani w grube kurtki z pasami wyładowanymi bombami. Gdy kula trafiła w tułów, kamizelka eksplodowała. Tym samym sposobem został zabity trzeci zamachowca, a odłamki z bomby przymocowanej do jego ciała zabiły dwóch innych dżihadystów. Tym samym, snajper trafił na nagłówki brytyjskich gazet.
Opisywany mężczyzna służy w SAS-ie jako snajper od 10 lat.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 13:03
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2024-11-16, 22:22
🔥
Friendly fire (dzik na strzelnicy)
- teraz popularne
Cytat:
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Sadistic.pl- najlepszy i najszybszy serwis informacyjny w Polsce. Oczywiście, piwko!
Jego zachowanie podszyte jest nietolerancją i stereotypami. Strzelił do muzułmanina nie wiedząc, że ma ładunek pod kurtką. Może zwyczajnie było mu zimno?
Potem snajper wskoczyl na latającego kucyka, razem zjedli troche złotych talarów i zaczeli bombardować pozycje ISIS wybuchającymi drażami.
ŹRÓDŁO ? Chuj ze źrodłem, wystarczy wkleić coś znalezione w sieci i liczyć, że nikt nie bedzie się zastanawial czy prawdziwe jak fuckty TVN ?
ŹRÓDŁO ? Chuj ze źrodłem, wystarczy wkleić coś znalezione w sieci i liczyć, że nikt nie bedzie się zastanawial czy prawdziwe jak fuckty TVN ?
Nie dał im ubogacić kulturowo Europy... RASISTA!
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów