Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Cieszę się że w Polsce mamy względny spokój (nie licząc politycznych oszołomów, lewaków, feministek, tęczowych i innego tałatajstwa).
Nieco obszerniej temat VBIED i SVBIED opisałem tu: sadistic.pl/vbied-oraz-svbied-vt487263.htm?highlight=svbied
Zainteresowanych IED odsyłam tu: sadistic.pl/improwizowane-ladunki-wybuchowe-ied-vt487255.htm?highlight=ied
Celem RPG (Rucznoj Protiwotankowyj Granatomiot, ros. Pучной Противотанковый Γранатомёт – Ręczna Przeciwczołgowa Wyrzutnia Granatów), był SVBIED (Suicide Vehicle Borne Improvised Explosive Device - Samobójczy Samochodowy Improwizowany Ładunek Wybuchowy), który w około 20-tej sekundzie, gdy kierowca wysiadł, zamienił się w VBIED (Improwizowany Ładunek Wybuchowy [umieszczony w samochodzie]).
Dzięki za artykuł, akurat idę do woja i z tego co się orientuję to będzie sporo takich skrótów i ogólnie NATOwskich terminów rodem prosto z podręcznika dla marines, w każdym razie przyda się! łap piwo
Celem RPG (Rucznoj Protiwotankowyj Granatomiot, ros. Pучной Противотанковый Γранатомёт – Ręczna Przeciwczołgowa Wyrzutnia Granatów), był SVBIED (Suicide Vehicle Borne Improvised Explosive Device - Samobójczy Samochodowy Improwizowany Ładunek Wybuchowy), który w około 20-tej sekundzie, gdy kierowca wysiadł, zamienił się w VBIED (Improwizowany Ładunek Wybuchowy [umieszczony w samochodzie]).
Znakomity materiał dałeś, wielka szkoda, że nawet nie wyszedł z poczekalni. A wystarczyło dać jednego słodkiego kotka do tematu...
Abstrahując od głównego wątku, zastanawia mnie, w co chciał trafić ten "snajper" na s
Najprawdopodobniej wrogi myśliwiec
Abstrahując od głównego wątku, zastanawia mnie, w co chciał trafić ten "snajper" na samym początku filmiku.
Dla niego ważniejsze od trafienia jest nie dać się trafić. Wystawić łeb nad nasyp i dać się odjebać prawdziwemu snajperowi to chyba nie to o czym marzą żołnierze, nawet ci niezawodowi...
Wojna to tragedia.
Cieszę się że w Polsce mamy względny spokój (nie licząc politycznych oszołomów, lewaków, feministek, tęczowych i innego tałatajstwa).
Spokojnie wojna ekonomiczna doprowadzi nas do innych akcji, nie będzie tak wybuchowo, ale pikujemy w dól.
Do stujelarzt z sadolka nie, to nie komentarz polityczny, wiem, doskonale jak wygląda ekonomia, kurwa byłem na wojnie.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów