Trzymanie pod naftą sodu i pare innych niedogodnych pierdów.
pamiętam podobny tekst
miałem taką chemicę z poparzoną gębą i nie raz miałem ochotę się zapytać czy to mówi z doświadczenia
,,pamiętaj chemiku młody zawsze wlewaj kwas do wody,,
sód do wody i wydziela nam się wodór.
Nadmanganiam potasu z wodą utlenioną i mamy tlen
wodór + tlen w stosunku 2:1 do butelki 2-2,5l zakończone lontem (sznurek zamoczony w łatwopalnej cieczy) i mamy małą bombę wodorową
swoją drogą wystarczy odpowiednio dobrać proporcje sodu i wody i mamy pyszną eksplozję kulombowską (silniejsza niż eksplozja TNT o tej samej masie)
także sadolowi mali chemicy do dzieła
Nie opowiadaj tylko sam wykonaj. Czekamy na filmik - ciekawe w jakim dziale będzie?
sód do wody i wydziela nam się wodór.
Nadmanganiam potasu z wodą utlenioną i mamy tlen
wodór + tlen w stosunku 2:1 do butelki 2-2,5l zakończone lontem (sznurek zamoczony w łatwopalnej cieczy) i mamy małą bombę wodorową
swoją drogą wystarczy odpowiednio dobrać proporcje sodu i wody i mamy pyszną eksplozję kulombowską (silniejsza niż eksplozja TNT o tej samej masie)
także sadolowi mali chemicy do dzieła
Wykazując się jakąkolwiek wiedzą hańbisz nazwisko petru.
Nie opowiadaj tylko sam wykonaj. Czekamy na filmik - ciekawe w jakim dziale będzie?
Myślisz, że skąd znam przepis? takie rzeczy robiłem za małolata w średniaku, po pierwszych poważniejszych lekcjach chemii w elektryku. Jakieś... 20 lat temu.
Chłopaki rozbudowali to o zapalnik czasowy z wykorzystaniem baniek 5l
niestety, wtedy nie było ani fonów z aparatem ani nikt nie biegał z lustrzanką na szyi także potwierdzenia nie mam. Teraz zmądrzałem i się po prostu boję, bo mam żonę i dziecko. Rodzina, za którą bierze się odpowiedzialność*
*sadolowe kozaki sobie sprawdzą w słowniku albo zapytają mamy
widziałeś że łun ta sód trzymoł w rękawicy gumowej , dyć człek jest zbudowany w 60% z wody , jakby ni miął tej gumy na łepie to mu dupła ta sód prosto w pysk .
pyrsk
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów