📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 15:58
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
52 minuty temu
Up, ale tak się rymuje
Dobra zmienię, bo zaraz chemiczny gównosztorm mnie zmiecie
Dobra zmienię, bo zaraz chemiczny gównosztorm mnie zmiecie
gdzieś mi się obiło o uszy, że ruskie okręty podwodne operujące w rejonach biegunowych były wyposażane w torpedy wypełnione sodem. jeśli potencjalny wróg próbował się skryć gdzieś w lodowym labiryncie, wystarczał strzał mniej więcej w tym kierunku.
a skąd taki utwardzony sód? wszędzie gdzie da się kupić to widzę w proszku..
Zaldier napisał/a:
a skąd taki utwardzony sód? wszędzie gdzie da się kupić to widzę w proszku..
Żebyś nie rzucał nim do rzeki
"Czlowiek ma sie rozwijac a nie byc hamowany przez obiekt ktory ma co innego miedzy nogami niz on"
spinaczel napisał/a:
czy to chodzi o SÓL?
Tak, kuchenną. 3 łyżki stołowe powinny wystarczyć.
Pewnie jak wszystko... w internetowym sklepie z odczynnikami chemicznymi (tylko podaj, że jesteś studentem).
Wygląda to tak:
Nie bawiłem się tym, ale pewno po rozdrobnieniu zmieszasz z naftą i zrobisz taki "dysk".
mogli tam jeszcze zapałką rzucić w stronę tych wyziewów pod koniec to byłby dodatkowy efekt pirotechniczny. To co podbija dysk to uwolniony na szybko wodór, który zajebiście wybucha jak ma dostęp do tlenu
sód do wody i wydziela nam się wodór.
Nadmanganiam potasu z wodą utlenioną i mamy tlen
wodór + tlen w stosunku 2:1 do butelki 2-2,5l zakończone lontem (sznurek zamoczony w łatwopalnej cieczy) i mamy małą bombę wodorową
swoją drogą wystarczy odpowiednio dobrać proporcje sodu i wody i mamy pyszną eksplozję kulombowską (silniejsza niż eksplozja TNT o tej samej masie)
także sadolowi mali chemicy do dzieła
Nadmanganiam potasu z wodą utlenioną i mamy tlen
wodór + tlen w stosunku 2:1 do butelki 2-2,5l zakończone lontem (sznurek zamoczony w łatwopalnej cieczy) i mamy małą bombę wodorową
swoją drogą wystarczy odpowiednio dobrać proporcje sodu i wody i mamy pyszną eksplozję kulombowską (silniejsza niż eksplozja TNT o tej samej masie)
także sadolowi mali chemicy do dzieła
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów