Kolonizacja Drogi Mlecznej wydaje się wręcz niemożliwym przedsięwzięciem. Nasza galaktyka obfituje w miliardy gwiazd oraz planet, rozrzuconych na dystansie wielu tysięcy lat świetlnych. Mimo to, istnieje pomysł pewnego urządzenia, które mogłoby skolonizować całą galaktykę. Sonda von Neumanna to samoreplikująca maszyna, zdolna do podróży międzygwiezdnych oraz do tworzenia własnych kopii.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 18:08
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
🔥
Spowodowała kolizję i uciekała
- teraz popularne
Wiesz ty co znaczy termin kolonizacja?
Chuj tam z kolonizacją maszyny samoreplikujące, a ich idea powstała, kiedy? w latach 60... no tak pi razy drzwi, w chuj czasu temu, kiedy komputer był wielkości domu. Samolot B2 wykonany w latach 70 lub F117 wygląda jak nowoczesny projekt. Jakiś czas temu czytałem wywiad z konstruktorem ferrari, który mówił, iż te auta którymi jeździmy dziś były projektowane lata temu, budynki z początku usa projektowane w taki sposób, aby utrzymywały odpowiednią temperaturę podczas upałów. To co projektuje się dziś? Przypomina mi się film Tajemnica Syriusza, kiedy to podobnie replikujące roboty wyniszczyły ludzkość. Ja pierdolę, Tesla, DaVinci, mega wizjonerzy, a dziś ludzie srają się bo nie mogą dodać zdjęcia na insta albo czekają 8 lub 10h aby się napierdolić po robocie lub snują marzenia o imprezie w piątek i sobotę.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów