📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 3:27
🔥
Składanka traktorów zagłady i maszyn rolniczych
- teraz popularne
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Nie wiem skąd to w ich mentalności, ale chinole żyją i poruszają się jak wielka kolonia mrówek - na drodze każdy ma tylko swój cel - to w lewo, to w prawo, w dupie mam wszystkich innych. jak słabsze osobniki zostają wyeliminowane - mało kogo to rusza. I nie to że nie potrafią jeździć. w supermarketach, na pieszych plcach jest to samo. kręcą się jak te jebane bąki ciągle nie wiedząc w którą stronę ruszyć. trzeba mieć nieskończone pokłady cierpliwości, żeby przepchać się przez ichni sklep.
Nie dosc, ze srodkiem, pas zieleni to jeszcze po jezdni lazł. Wina pieszego, od chodzenia jest chodnik a nie srodek drogi.
Wydaje mi się, że ten ich sposób jazdy spowodowany jest też młodą kulturą jazdy samochodami. pod koniec lat 90. boom motoryzacyjny spowodował, że gwałtownie zwiększyła się liczba posiadaczy aut - myślę że nie było tam zbyt wielu doświadczonych kierowców, którzy mogliby przekazywać wiedzę. ludzie wtedy robili prawka grubo po 30-40 roku życia a same egzaminy nie są chyba wymagające.
a co do podejścia do śmierci, może lekki offtop, ale dla mnie ciekawa wypowiedź mieszkańca wsi chńskiej (Hessler 2010): "-Wiesz - powiedział - kiedy coś takiego dotyka Amerykę, ma to znaczenie. Gęstośc zaludnienia jest tam tak mała, że trzeba się martwić śmiercią kilkuset czy tysiąca ludzi. - Wypił łyk baijiu. - Prawdopodobnie to źle zabrzmi - dodał - ale w Chinach może zginąć kilkaset osób i nie ma to żadnego znaczenia; a może to nawet lepiej dla kraju."
a co do podejścia do śmierci, może lekki offtop, ale dla mnie ciekawa wypowiedź mieszkańca wsi chńskiej (Hessler 2010): "-Wiesz - powiedział - kiedy coś takiego dotyka Amerykę, ma to znaczenie. Gęstośc zaludnienia jest tam tak mała, że trzeba się martwić śmiercią kilkuset czy tysiąca ludzi. - Wypił łyk baijiu. - Prawdopodobnie to źle zabrzmi - dodał - ale w Chinach może zginąć kilkaset osób i nie ma to żadnego znaczenia; a może to nawet lepiej dla kraju."
W Chinach jest tak dużo chętnych do jazdy samochodem a tak mało szkół jazdy i egzaminatorów, że większośc ludzi jeździ bez prawka, samo zdobycie prawka wygląda trochę jak u nas za wczesnej komuny - wsiadasz, odpalasz silnik, robisz kilka kółek na placu i "ok, zdał pan"
makabrax napisał/a:
Zasygnalizował manewr ? zasygnalizował więc gra gitaraale kultur jest, migacz włączył
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów