📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 17:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2024-11-10, 18:32
🔥
Lekcja historii w picułce
- teraz popularne
nic nadzwyczajnego...po prostu dźwięk jest nie zsynchronizowany z filmem ot co...
No fajnie, fajnie. A kiedy wrzucisz filmik z tej autostrady ?
samolot leciał wolniej niż predkość dźwieku. Po prostu niektóre starsze modele nie potrafią tak szybko latać
Autostrada (ang. motorway, freeway, wł. autostrada, hiszp. autopista, fr. autoroute) - droga o ograniczonej dostępności, zaprojektowana i zbudowana w celu zapewnienia bezpiecznego, szybkiego, płynnego przepływu ruchu. Dla ruchu odbywającego się w przeciwnych kierunkach autostrady mają osobne odseparowane od siebie jezdnie. Drogi tej klasy pozbawione są kolizyjnych skrzyżowań, sygnalizacji świetlnej, przejazdów kolejowych, chodników czy przejść dla pieszych.
No przecież napisał, że na ruskiej autostradzie
pełna kultura samochody dołem na asfalcie samoloty górą w powietrzu. Tylko ciekawi mnie jak samolot staje na światłach.
Krusząca się wiara, nie ma wątpliwości
Religia i nauka walczą w nowym rodzaju wojny
Prawdopodobnie Su-24 , osiąga "zaledwie" 1,35 Mach na dużych wysokościach, brak też "kaptura" powietrznego (Obłok Prandtla-Glauerta), więc na pewno leci wolniej niż dźwięk i stąd wyprzedzenie dźwięku do samolotu
To tak dla wszystkich lubiących wiedzę lotniczą
To tak dla wszystkich lubiących wiedzę lotniczą
Na takiej wysokości nie da się przekroczyć bariery dźwieku cos z gęstościa powietrza.
Kurwa jak przeczytałem tytuł to aż nie wierzyłem że w Rosji coś spokojnego może być
Jaka autostrada - ja pierdole... Swoja drogą zaczynam mieć podobne zdanie co większość "Rosja mało czym już potrafi zaskoczyć"
samochód jak na lekarstwo, już sie bałem, że nic nie będzie, ale jednak się nie zawiodłem
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów