Niestety klub, który spędził ponad 20 lat w ekstraklasie pod rząd, rozegrał setki meczów, na parkiecie można było zobaczyć takie gwiazdy NBA jak Nesterović, Stojaković (europejskie puchary) i wiele gwiazd europejskiej koszykówki prawdopodobnie zniknie w przyszłym sezonie z ekstraklasy.
Powód? Zmiana prezesa na kogoś z Warszawy i zmniejszenie wkładu sponsorskiego. Nie, nie. Firma nie ma problemów finansowych, zarabia jak nigdy dotąd. Prezes stwierdził, że chcę teraz wspierać polski związek podnoszenia ciężarów (zarząd w Warszawie). Tym samym koszykówka zdechnie, w ekstraklasie nie będzie już żadnego klimatycznego zespołu na poziomie. Prezes się zmieni i może wszystko wróci do normy, ale ile na tym ucierpi marka to żadne pieniądze nie oddadzą.
"Multikulturowość jest dobra!" - Elin KrantzCudze chwalicie, a swojego nie znacie... Anwil Włocławek - Mistrzostwo Polski w 2003 r. - z pośród 500 ulic miasta nie było ani jednej ulicy, gdzie nie byłaby impreza.
Niestety klub, który spędził ponad 20 lat w ekstraklasie pod rząd, rozegrał setki meczów, na parkiecie można było zobaczyć takie gwiazdy NBA jak Nesterović, Stojaković (europejskie puchary) i wiele gwiazd europejskiej koszykówki prawdopodobnie zniknie w przyszłym sezonie z ekstraklasy.
Powód? Zmiana prezesa na kogoś z Warszawy i zmniejszenie wkładu sponsorskiego. Nie, nie. Firma nie ma problemów finansowych, zarabia jak nigdy dotąd. Prezes stwierdził, że chcę teraz wspierać polski związek podnoszenia ciężarów (zarząd w Warszawie). Tym samym koszykówka zdechnie, w ekstraklasie nie będzie już żadnego klimatycznego zespołu na poziomie. Prezes się zmieni i może wszystko wróci do normy, ale ile na tym ucierpi marka to żadne pieniądze nie oddadzą.
To zobacz ile klubów sportowych we Włocławku przez Anwil traciło pieniądze i porównaj sobie sukcesy Anwilu do niemalże każdego klubu sportowego we Włocławku.
A, i chcielibyście być wtedy w tej hali, jak to "bydło" robiło taką atmosferę, że nawet komentatorzy między sobą się nie słyszeli, a zawodnicy przeciwników nie mogli między sobą wymieniać uwag jak grać.
Coś pięknego. Wiem bo byłem.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów