18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 0:10
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2024-11-08, 0:14
Tryper 2017-12-21, 6:44 12
Niestety opis nietrafiony, rusza przeszczepami.

Zawsze stoi.
Zgłoś
CoJaTamKurwaWiem 2017-12-21, 6:48
Zdaje sie, ze pamietam ten odcinek 5-10-15 z 1985 roku....
Zgłoś
TT4 2017-12-21, 6:49 2
chujec napisał/a:

Nie dodałem, że to złamanie kompresyjne.
Cytat:

Złamania kompresyjne kręgosłupa należą do częstych problemów klinicznych. Według definicji są to złamania, które obejmują uszkodzeniem trzony kręgowe, prowadząc do ich zapadnięcia oraz zmniejszenia wysokości. Najczęściej złamania takie powstają na tle urazów, w przebiegu których kręgosłup poddany zostaje działaniu dużych sił, w wyniku których ulega on kompresji i uszkodzeniu. Biorąc pod uwagę mechanizm urazu oraz rozliczne przypadki życiowe, najniebezpieczniejsze są tu upadki w pozycji siedzącej (np. z krzesła) które prowadzą do nadmiernego przodozgięcia i kompresji kręgosłupa z wytworzeniem złamania kompresyjnego, w którym trzon kręgu ulega deformacji, przybierając kształt klinowaty.

Cytat:

Najczęściej uszkodzeniu ulega tylko przednia część trzonu kręgowego oraz znajdująca się w nim istota gąbczasta kości, ulegająca zmiażdżeniu i rozkawałkowaniu. Z uwagi na bogate unerwienie trzonu kręgowego, konsekwencją złamania kompresyjnego jest silny ból, pojawiający się praktycznie od razu w chwili urazu. W przypadkach znacznego uszkodzenia trzonu kręgowego, fragmentacji może ulec także jego tylna część, która przemieszczając się do światła kanału kręgowego może uciskać i uszkadzać struktury nerwowe znajdujące się w jego świetle. W przedstawionej sytuacji w przebiegu klinicznym – oprócz silnego bólu kręgosłupa w miejscu złamania – mogą pojawić się zaburzenia neurologiczne pod postacią zaburzeń czucia czy niedowładów kończyn dolnych.
Złamania kompresyjne najczęściej występują w dolnym odcinku kręgosłupa piersiowego (Th10-Th12) oraz początkowym odcinku kręgosłupa lędźwiowego (L1-L2).

Syneczkowie nie wysiadacie tutaj...

youtube.com/watch?v=6od76UNHt-M
Zgłoś
Wiewór 2017-12-21, 7:52 14
chujec napisał/a:

Złamanie kręgosłupa nie oznacza obligatoryjnie paraliżu.

Każdy myślący człowiek jest ateistą.
-Ernest Hemingway

Zgłoś
nowynick 2017-12-21, 7:54 6

przede wszystkim przy złamaniu kręgosłupa jeszcze kilka minut kikuty potrafią się ruszać chociaż już bez udziału woli posiadającego, takie drgawki. Po drugie rozpierdolenie kręgosłupa oznacza paraliż poszczególnych części ciała (lub nie) w zależności od odcinka. Po trzecie kurwa czy on w życiu fikołka nie robił?
Zgłoś
mygyry 2017-12-21, 8:10 8
I tak był ułomny...
Zgłoś
~Nei 2017-12-21, 9:09
Będą mieć nową maskotkę w klasie.
Zgłoś
nowynick 2017-12-21, 10:28

raczej roślinkę
Zgłoś
Putikonto 2017-12-21, 11:18 1
co oni odpierdalają. przecież każdy sadol doskonale wie, że wystarczającą, najprzyjemniejszą, najzdrowszą i relaksującą formą aktywności fizycznej jest nordic walking
Zgłoś
Mom and Death 2017-12-21, 11:24 1
A to jebany debil... No ale przynajmniej dzieciaki będą miały dobre wspomnienia do końca życia.

Zgłoś
Kurp_Ostroleka 2017-12-21, 11:58 7
Telefon ze szkoły do rodzica w pracy
Może pani przyjechać do szkol Pani córka doznała wypadku podczas lekcji wuefu
O matko jakiego wypadku?!!
Doznała skręcenia
Uff skręcenia nie są aż tak groźne A co konkretnie skręciła?
Kark
Zgłoś
DoubleBorger 2017-12-22, 3:03
śmiechu śmiechu, a ja w gimbazie miałem zrobić coś co nazywali tygrysim skokiem z takiego gimnastycznego odbicia, a wylądować na zeskoku (takim materacu do skoku wzywż, czy jakoś tak). Pech (lub mój skill zręczności) chciał, że za mało się skuliłem czynie podparłem się górnymi odwłokami, i na łebie wylądowałem w taki sposób, że resztę wf przeleżałem na podłodze w nadziei na poprawę stanu zdrowia, ale przeżyłem niestety :C
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów