Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Co on miał na kulki ten pistolet? 3 razy go trafił a ten się dalej rusza?
I tutaj jest pięknie ujęta różnica pomiędzy człowiekiem który ma prawo do posiadania broni i tym który go niema.Film który wstawił P@N K@C przedstawia obywatela który ma prawo bronić siebie i swój dobytek przed napaścią.Widzimy zachowanie bandyty który na widok pistoletu kuli się ja zwierze i ucieka.Natomiast na filmiku umieszczonym przez Suddenly Psychotic obserwujemy sytuacje odwrotną gdzie przestępca posiada broń(zapewne zdobytą nielegalnie)a obywatel który ma teoretyczne prawo się bronić niema środków(broni) aby to zrobić i pada ofiarą braku możliwości ochrony własnego życia.Oczywiście nie wiem czy rzeczywiście na filmie numer dwa ukazane jest państwo w którym dostęp do broni jest zakazany bądż utrudniony ale chodzi mi o piękny kontrast pomiędzy tymi dwoma sytuacjami i zachowanie bandyty na widok osoby która ma broń a z drugiej strony pewność siebie bandyty który broń sam posiada atakując człowieka który jest jej pozbawiony.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów