22-letnia Savannah Sanitoa łamie wszelkie stereotypy dotyczące sprinterów. Startująca w biegu na 100 m reprezentantka Samoa Amerykańskiego wygląda zupełnie inaczej niż "koleżanki po fachu". Różni ją także kolejny szczegół - jest jedyną na świecie zawodniczką, która łączy ze sobą sprint i... pchnięcie kulą. W swoim kraju nie ma sobie równych (jak sama mówi, głównie dlatego, że jako jedyna startuje... w butach), mimo że jej rekord na 100 m wynosi 14,23 s (rekord świata to 10,49 s), a jej "życiówka" w pchnięciu kulą to 8 m przy rekordzie świata ponad 22 m...
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
zapierdala jak szatan
Heh ;] Też mam na 100m 13:90, ale w pchnięciu kulą <taka sama kulą (waga) jak ta typiara, bo młodzik jeszcze> to mam 17,15m ;d
Goly**gangster napisał/a:
Heh ;] Też mam na 100m 13:90, ale w pchnięciu kulą <taka sama kulą (waga) jak ta typiara, bo młodzik jeszcze> to mam 17,15m ;d
Aha.
ludzie wstydu nie maja xd
Szacuken dla tej Pani:)
Goly, gdzieś Ty się tak nauczył biegać? Pewnie przy uciekaniu przed ojcem...
[img:fe12c2d772]http://flagcounter.com/count/fcLiO7/bg=0000CC/txt=FFFFFF/border=000000/columns=2/maxflags=12/viewers=0/labels=0/[/img:fe12c2d772]
wszyscy jesteście tacy super wysportowani, ale to ona jest na mistrzostwach świata i to ona jest najlepsza w swoim kraju. a czepianie się jej pasji i tego, że uprawia sport z iście sportowym zacięciem (że tak to ujmę), jest lekko mówiąc żałosne, tak samo jak tagi w tym temacie.
ciekawa informacja dlatego dostała ode mnie piwko
Bogna, tagi iscie bezsensowne, jak wiekszosc tagow tutaj, niestety. a co do tej pani, ciekawy tatuaz na nodze, na szybkobiegajacej nodze
A z mojej strony szacun dla niej !!! Nie obchodzi ją to co o niej mówią tylko, walczy o swoje.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów