Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (7) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 1:14
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 23:00

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

🇬🇧  English version
Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Support this website with a small donation

🇵🇱  Polska wersja
Hello guest,

We hope you enjoy our movies. Please consider a small donation to help us to cover the costs of our servers because currently we don't have enough ads to do it.

Currently we accept donations with Polish Zloty (PLN, zł). 1 PLN = 0.23 EUR (this may vary)
Available payment methods: Credit card, debit card, Google Pay

Thank you for your support!

Donate
 already done / not interested
darnok99 2013-01-06, 12:43
No tak, ja nie twierdzę, że nie napisałeś. Ale popatrz na poniższe zdania (Za 5-zlotych-na-dzien.blogspot.com/2012/08/srednie-zarobki-w-europie.html i pensje.net/kalkulator/1500netto)
Średnia czeska pensja brutto to 1027 EUR w Polsce średnia pensja netto to mniej niż 578 EUR. Łatwo zauważyć, że 1027 to prawie 2 razy więcej niż 578. W jakim my kurcze kraju żyjemy?!

I chociaż w powyższych zdaniach nie ma żadnego kłamstwa(a jeśli jest to zupełnie niezamierzone;)) to większość ludzi prawdopodobnie zrozumie powyższe zdanie jako "Czesi zarabiają 2 razy wiecej niż polacy"

Co do jeżdzących maybahami...
Ilu jest takich przedsiębiorców?
Dlaczego miałbyś płacić wiecej za pracę która dla kogoś innego jest warta np 8zł za godzine?
Jak zamierzałbyś konkurować z innymi przedsiębiorcami mając o 20% wyższe koszty pracy?
Dlaczego nie założyć włąsnej firmy skoro przedsiębiorcy tyle zarabiają?

Ostatnio kreuje się przedsiębiorców na krwiopijców dorabiających się na cudzym nieszczęściu ale tak między bogiem a prawdą to są w większości ludzie którzy nie dostali nic za darmo. Najpierw harowali i odkładali pieniądze na rozkręcenie czegoś swojego albo podjęli ryzyko i wzięli kredyt co mogło się skonczyć tym, ze nie mieliby firmy(bo przeciez nie ma gwarancji ze się uda) a mieliby kredyt do spłacenia. Dlatego ja uważam, że nie ma jasnych odpowiedzi i złotych rozwiązań przy czymś tak skomplikowanym jak gospodarka.

Co do pozbywania się urzędników ja nie jestem urzędnikiem więc mi to pasuje, ale jak urzędnik(w sumie taki sam obywatel jak ja czy Ty) uslyszy ze będa zwolnienia to przeciez nie zrozumie ze to dobrze zrobi gospodarce tylko podniesie larum, że zabijają polskość. Nie da się zadowolić wszystkich:)
Zgłoś
S................r 2013-01-06, 14:27 1
To teraz wam wyjebie prosto w mordy - 5 msc temu obroniłem się na kierunku SOCJOLOGIA i w tym momencie zarabiam 3000zł netto (+ dodatki, prywatna opieka medyczna, darmowe żarcie, itp...), mam umowę o pracę, biuro w zajebistym miejscu, wyposażenie, atmosferę... i tak, pracuje w Polsce! Moja dziewczyna skończyła Europeistykę i zarabia (trochę wstyd) nawet więcej niż ja, nie mówiąc już nawet o jej premiach... Żadne z nas nie miało żadnych znajomości kiedy szukało pracy. Teraz niech wszyscy informatycy/budowlańcy/lekarze zaczną pisać że jestem popierdolony, ale prawda jest taka, że nie ważne co kto studiuje/gdzie pracuje, jak nie jesteś ogarnięty na tyle, żeby znaleźć dobrą pracę to podtrzymuj stereotypy o bezrobotnych politologach, socjologach itp... i narzekaj jak to chujowo w naszym kraju! a i jako Socjolog wiem przynajmniej, że przy zarobkach nie powinno się liczyć średniej a medianę.
Zgłoś
bloodwar 2013-01-06, 14:40
@darnok - niezbyt nadażam za Twoim stylem rozumowania - podałem najpierw pensję "polską" brutto, potem jej przelicznik netto i holenderską pensję netto Rensa. Owszem, powinienem dla proporcji podać również pensję brutto Holendra, ale uznałem tą wartość za nieistotną, Ty zaś niedoczytałeś tego i próbujesz się wybronić w oczach przypadkowych czytających zarzucając mi że porównałem pensję "marzenie" brutto do holenderskiej pensji netto.

Co do "krwiopijców przedsiębiorców" - to, że ktoś x lat temu musiał przez 2-3 lata zaciskać pasa i ciężko pracował na założenie/utrzymanie firmy nie oznacza, że ma przez kolejne 20-30 lat mścić się na kolejnych pokoleniach pracowników dając im najniższą możliwą pensję samemu dostając niebotycznie wysokie zyski (których, między Bogiem a prawdą, nie jest w stanie "przejeść" a i do grobu nie zabierze). Kwestia zatrudniania ludzi i płacy im przydzielonej ma więcej wspólnego z psychologią, etyką i moralnością niż z ekonomią i typowym rachunkiem zysków i strat. Przy zwykłej perspektywie wiadomo, im mniej dassz komuś tym więcej masz dla siebie, więc podnoszenie płac ponad minimum ustawowe i ponad zwykłe prawo popytu-podaży pracy nie ma sensu, ale przy spojrzeniu szerszym, mając pod uwagę moralność - im więcej dasz komuś, tym lepiej będzie mu się żyło. Wyższe płace w sposób oczywisty generują też lepszy konsupcjonizm, ale wiadomo, to że pan Heniek z małego warsztatu w Pipidówie Małej podniesie swojemu pracownikowi pensję o 100 zł więcej niż ustawowa nie napędzi gospodarki, miliony takich panów Henków musi podnieść pensje milionom pracowników żebyśmy poczuli wzrost gospodarczy.

Co do konkurencyjności - popatrz na Niemcy, Holandię, Francję - ceny zarówno towarów jak i usług są tam są niemal takie same jak u nas a pensje 3-4 razy wyższe a mimo to ich gospodarki są prężne i rozwijające się, mają mnóstwo fabryk, biur, punktów usługowych a u nas wszystko jest znacznie tańsze, "robole" robią za 2 euro za godzinę a mimo to wszysto się sypie - skąd to się bierze, gdzie znika ta różnica miedzy niską ceną pracy a końcową, wysoką ceną produktu? Podam przykład: Carrefour Polska, firma miała w zeszłym roku ponad 5 miliardów złociszy zysku na czyściocha, co ciekawe Carrefour France miała podobny (bodajże 1,7 miliarda euro) zysk, mimo że dziala w większym kraju, ma więcej sklepów i potencjalnych kupujących. W Polsce kasjerka zarabia 1500 zł (BRUTTO, żebyś się kurwa nie czepiał) a we Francji koło 1400 euro BRUTTO, czyli ponad 5200 zł BRUTTO. W obu krajach jest to pensja minimalna a i pozycja zawodowa kasjerki jest niska, szkolenie trwa jeden dzien, pracę tę może wykonywać niemal każdy. Skoro we Francji firma może płacić prawie pięć tysiaczków zwykłej kasjerce (o menagerach, dyrektorach nie wspominając), ma więcej oddziałów (a więc - wyższe koszty płacowe) i wciąż notuje zysk a w Polsce płaci 1,5 tysia i notuje niemal identyczny zysk - coś chyba jest nie tak, prawda? Nietrudno zauważyć, że z tych 5 miliardów złotych firma mogła by poświęcić te 100-200 milionów i dać je pracownikom w postaci podwyżki płacy, prawda?

Spector napisał/a:

To teraz wam wyjebie prosto w mordy - 5 msc temu obroniłem się na kierunku SOCJOLOGIA i w tym momencie zarabiam 3000zł netto (+ dodatki, prywatna opieka medyczna, darmowe żarcie, itp...), mam umowę o pracę, biuro w zajebistym miejscu, wyposażenie, atmosferę... i tak, pracuje w Polsce! Moja dziewczyna skończyła Europeistykę i zarabia (trochę wstyd) nawet więcej niż ja, nie mówiąc już nawet o jej premiach... Żadne z nas nie miało żadnych znajomości kiedy szukało pracy. Teraz niech wszyscy informatycy/budowlańcy/lekarze zaczną pisać że jestem popierdolony, ale prawda jest taka, że nie ważne co kto studiuje/gdzie pracuje, jak nie jesteś ogarnięty na tyle, żeby znaleźć dobrą pracę to podtrzymuj stereotypy o bezrobotnych politologach, socjologach itp... i narzekaj jak to chujowo w naszym kraju! a i jako Socjolog wiem przynajmniej, że przy zarobkach nie powinno się liczyć średniej a medianę.

W internecie każdy jest drugim Rocco Sfendi z wielkim 30 cm penisem, ma wielką willę, wielki samochód i żonę supermodelkę z wielkimi balonami. Ja mogę napisać to samo - mam 8000 euro pensji, żona zarabia drugie tyle, sramy kasą. I co? Jakoś ludziom to "wyjebanie prosto w mordę" nie zaimponowało... Nie jesteś nam w stanie udowodnić tego, że podane zarobki są prawdziwe, nie możesz udowodnić posiadanego wykształcenia, nie możesz udowodnić, że ta mityczna firma która zatrudnia do prostej pracy biurowej debili po socjologii i europeistyce dając im takie niebotyczne pensje ( i to na start, 5 miesięcy po obronie!) w ogóle istnieje a także, że nawet jeżeli istnieje - stanowisko nie zostało stworzone przez wujka/ciotkę/kolegę ojca specjalnie po to, żeby synek po socjologii miał gdzie pracować. A więc
Zgłoś
S................r 2013-01-06, 15:20 1
bloodwar - założyłem konto specjalnie żeby napisać swoją odp - wkurza mnie już napierdalanie na ludzi, którzy studiują jakieś chujowe kierunki (tak uważam, że socjologia nie jest szczytem marzeń, ale studiowałem ją bo chciałem). Prawda jest taka, że jeśli ktoś umie o siebie zadbać to nawet po zawodówce może zarabiać porządne pieniądze, nawet w naszym chujowym kraju. Nie mam zamiaru nic nikomu udowadniać, ja wiem swoje, ty jesteś ograniczony więc w to nie uwierzysz, chociażbym ci wysłał zdjęcie swojego dyplomu, wizytówki, pierwszego samochodu, który kupiłem msc temu za zarobione pieniądze, służbowego laptopa itp. (mógłbym ci nawet wysłać skan druczku RMUa na którym są moje zarobki i i tak byś nie uwierzył, że jest prawdziwy, więc tak, jestem w stanie udowodnić wszystko to co napisałem, tylko ty i ludzie tacy jak ty nie byliby w stanie w uwierzyć) Nigdzie też nie napisałem, że wykonuje proste prace biurowe - zajmuje się marketingiem, moja dziewczyna jest headhunterką - sprawdź sobie na stronach GUSu ile zarabia się w tych branżach w dużych miastach w Polsce, może w końcu przejrzysz na oczy ty i ludzie tobie podobni. Dajcie sobie już spokój z żartami o humanistach i ich pracy w popularnych restauracjach, tak się składa, że znam kilka osób po prawie, informatyce, matematyce i innych kierunkach "po których nie ma problemu z pracą" a którzy nie mają za co żyć.
Zgłoś
B................i 2013-01-06, 15:32
Spector napisał/a:

Nikt nie twierdzi że jest to niemożliwe. Jednemu się poszczęści drugiemu nie, a ty się wymądrzasz bo tobie właśnie się poszczęściło. W naszym kraju jest chujowo.
Zgłoś
S................r 2013-01-06, 15:50
Dzięki, Bronisław_Komorowski za odp - nie chciałem się wymądrzać i przepraszam jeśli tak to zabrzmiało. Przepraszam też szczerze bloodwar - sorry, za taką nerwową odpowiedź, nie miałem tego na myśli i nie chciałem żeby to tak zabrzmiało. Mi może faktycznie się trochę poszczęściło, ale sam na to ciężko pracowałem, zanim znalazłem obecną pracę parałem się jakimiś chujowymi praktykami, na uczelni nie opierdalałem się, tylko zrobiłem sensowną specjalizację, solidnie przyłożyłem się do szukania pracy itp, itd, to wszystko pozwoliło mi być w miejscu, w którym jestem. Moja dziewczyna też się nie opierdalała. Cały sens mojego wtrącenia się w dyskusje polega na tym, że dosyć mam już czytania/słuchania o tym jak to źle jest studiować takie kierunki - owszem to jest chujowe jak ktoś robi to tylko dlatego, że nie miał innego pomysłu/nigdzie indziej się nie dostał, ale jeśli ktoś umie o siebie zadbać to może nawet nic nie studiować i jakoś się ogarnąć. Dosyć mam też słuchania lamentów, jak to za granicą jest lepiej a w u nas nie da się nic zarobić. Poza tym, leniwemu zawsze chuj w dupe ale z drugiej strony zgodzę, się - w naszym kraju jest chujowo ale zamiast narzekać lepiej się ogarnijcie!
Zgłoś
bloodwar 2013-01-06, 16:07
@Spector - dobrze że ochłonąłeś, już odpowiadam: po socjologii szansa na znalezienie pracy "w zawodzie" wynosi bodajże 7%, po europeistyce mieści się w granicy błędu statystycznego bo praktycznie nie ma zawodow które wymagają wykształcenia "europeista" dlatego to, że w ogóle udało Ci się znaleźć pracę inną niż w popularnej restauracji graniczy z cudem (podobnie Twoja dziewczyna). Marketing kończy rocznie ponad 100 tysięcy ludzi więc kolejny cud że udało Ci się znaleźć pracę akurat w tym zawodzie, skoro nie posiadasz ani wykształcenia ani doświadczenia a jest to zawód w którym jak w zadnym innym doświadczenie jest przekładane ponad umiejętności wyniesione ze szkoly, a bez doświadczenia, choćby nawet jako kierownik sali w popularnej restauracji, znalezienie roboty graniczy z cudem. Dowodzi to tego, że naściemniałeś ale może posiadasz jakieś specjalne umiejętności (typu: wysokie IQ, cechy przywódcy, umiejętności oratorskie etc) które akurat jakaś zdolna osoba z działu ludzkiego wyłapała i Cię "wypromowała" dając Twoje papiery odpowiednim ludziom którzy Twoje zdolności docenili, tak czy siak jeżeli to prawda to po prosty nie realizujesz "polskiego snu" i nie masz pojęcia o realiach życia w Polsce, tylko miałeś nieziemskie szczęście. Jesteś, cytując internety "tym 1%". Teraz wyobraź sobie jak się czuje i jak żyje te pozostałe 99%, które nie miało tyle szczęścia i nawet pod "dobrych" kierunkach nie może znaleźć pracy, choćby za te 1500 zł ...

PS: Chociaż ja bym ferował inne rozwiązanie sytuacji: Twoja laska jest headhunterką (jak sam powiedziałeś), więc może załatwiła Ci pracę po znajomości. Tak się tylko bawie w detektywa, bez urazy
Zgłoś
B................i 2013-01-06, 16:11
Wiadomo nie jest znowu tak żeby nie dało się żyć. Ale za granicą po prostu są proponowane lepsze pieniądze. Znam sytuacje że pewna dziewczyna po skończonym języku mogła by uczyć w PL za 2200 miesięcznie, ale tyle pracy w to włożyła, nauki, czasu że wolała wyjechać za granicę i tam robić to samo za lepsze pieniądze. Tak samo oblicz ile z tego zostanie na emeryturę jeśli ktoś zarabia mniej niż 3 tysiące. Jeśli w ogóle dostanie tą emeryturę bo widząc to co sie dzieje, to tylko granie na czas, w czasach kiedy nas będzie dotyczyć przejście na emeryturę cały system może się rozpieprzyć i nagle okaże się że nie ma skąd wziąść emerytur.
Zgłoś
bloodwar 2013-01-06, 16:17 1
Skoro nawet bogate państwa jak Norwegia, Szwecja, Szwajcaria które wypłacają emerytury z odkładanych latami przez obywateli składek i mają specjalne fundusze rezerwowe boją się niżu demograficznego, kryzysu i inflacji, to co ma powiedzieć Polska która płaci emerytom z aktualnych składek dzisiejszych 20sto latków (a i tak brakuje kasy) - rypinęcie się systemu emerytalnego to nie kwestia "czy?" tylko "kiedy?", bo jest to pewne, tylko nie wiadomo kiedy to nastąpi i jak wielką burze to wywoła
Zgłoś
lith 2013-01-07, 12:46 2
No wiadomo. Są państwa gdzie zarabia się lepiej niż u nas, a są takie, że zarabia się gorzej niż u nas. I za tym stoją dziesiątki, albo i więcej lat historii. Żadna rewolucja tego nie zmieni- gwałtowne przemiany i zawirowania tylko by to zahamowały. Nie ma innej opcji niż powoli, systematycznie ku lepszemu.
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem