18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (2) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 18:17
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 0:14
🔥 Co za ksenofil...😁 - teraz popularne
Stacja benzynowa
typo • 2013-11-22, 1:22
Wjeżdżam na małą stację nie dalej jak pół godziny temu. Wiadomo, puściutko, bo późno, a w środku jakaś babka, która energicznie macha łapami do kolesia za kasą. Przy dystrybutorze stoi samochód z otwartą maską.

Wchodzę do budynku zeby zapłacić i trafiam na środek tej oto rozmowy:

- ja pana zaskarżę - już prawie krzyczy kobieta.
- Ale ja nic nie zrobiłem. To pani wina, nikt nie kazał pani lać oleju do silnika.
- Ta stacja jest źle opisana. Jeszcze się spotkamy w sądzie - i jebs drzwiami wkurwiona wyszła i gdzieś dzwoni.

Gościu mi mówi, że jebnięta jakaś, przyjechała na stację otworzyła maskę i zaczęła ON lać do wlewu od oleju. Zanim wybiegł i zdążył krzyknąć to oblała pół silnika i całkiem sporo do wlewu wlała.

Co za beka. Wziąłem czteropak i musiałem spadać do domu, ale jak pakowałem do bagażnika (a co! chciałem podsłuchać, ciekawski skurwesyn ze mnie) to słyszałem że szlocha przez telefon, że "przecież kazałeś zjechać na stację i oleju dolać".

Pewnie sie babie zapaliła lampka od oleju i jej facet powiedział, że ma dolać : ) To pierwszy lepszy wlała : )
Zgłoś
Kozioł. 2013-11-22, 11:29
A później oburzają się że każe im się wypierdalać do kuchni mimo, że do niczego innego się nie nadają.
Zgłoś
LiquidKaczor 2013-11-22, 11:53
MArcin, ta temperatura to przy jakim ciśnieniu?

first rule is do not do harm, unless you need to do harm, then do lots of harm
Zgłoś
q................5 2013-11-22, 12:04 2
Velture napisał/a:

Ciężko mi w to uwierzyć bo jakby tak oblała silnik to od razu zapaliłby się w kontakcie z kolektorem wydechowym.

Co bierzesz? Długo trzyma?

MArcin911 napisał/a:

Temperatura samozapłonu oleju napędowego wynosi ok. 270*C. Kolektor wydechowy może mieć od 350*C na biegu jałowym do prawie 1000*C przy dużym obciążeniu silnika. Także ropa zapali się bez problemu.

A film ci nagrać, że się nie zapali? Wikipedii za dużo i kiczowatych seriali z hamburgerolandu.
Zgłoś
Black Snake 2013-11-22, 12:08 2
Ekhm... Benzyny petem nie podpalisz, oleju napędowego zapalniczką. Tyle w temacie. Poparte doświadczeniami naukowymi (czyt. idiota sam musiałem sprawdzić bo ciekawość zżerała).

"Nie dyskutuj z idiotą,bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu,a potem pokona doświadczeniem""Zwierzęta w ogrodzie patrzyły to na świnię,to na człowieka,potem znów na świnię i na człowieka,ale nikt już nie mógł się połapać,kto jest kim
Zgłoś
q................5 2013-11-22, 12:14
Doceniam ludzi kreatywnych.
Zgłoś
cncvb 2013-11-22, 12:49 2
[qoute]Temperatura samozapłonu oleju napędowego wynosi ok. 270*C. Kolektor wydechowy może mieć od 350*C na biegu jałowym do prawie 1000*C przy dużym obciążeniu silnika. Także ropa zapali się bez problemu.

Taa chyba będziesz wachlować by uzyskać ciśnienie w którym olej napędowy przy takiej temperaturze ma samozapłon.
Zgłoś
Avalanger 2013-11-22, 12:50
~msnrc : Zrobiłeś mi tym dzień

Naczelny hejter sadolowego analfabety.
Zgłoś
makabrax 2013-11-22, 12:58 4
ja pierdole... zapłon ON w silniku, a palenie się jak "ognisko" to dwie różne sprawy i tak kurwa debile, ON można podpalić, jednak z dużo większymi problemami niż benzynę, głównie dlatego że najpierw musi osiągnąć odpowiednią temperaturę

tu macie niedojeby, jak pali się olej napędowy...

tak czy siak ciepłota silnika (wyłączonego) czy układu wydechowego nie jest w stanie do czegoś takiego doprowadzić

i tutaj drugi przykład jak płonie ON

Post wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Zgłoś
AxL 2013-11-22, 13:06
No tak i koleś pewnie zostanie zwolniony z pracy bo nie przewidział, że głupia pi**a narobi bałaganu a następnie afery, a on jeszcze bezczelnie próbował jej wmówić, że jaśnie pi**a nie ma racji. Przecież klient ma zawsze racje! Wywalić na zbity ryj i wilczy bilet coby najbliższą wolna posadę znalazł w Zimbabwe.
Zgłoś
q................5 2013-11-22, 13:12
No się nawyzywałeś, dowartościowałeś bo potrafisz wpisać na YT "diesel, fire". Zapomniałeś o jednym. Do spalania trzeba mieć opary. A przy następnej robocie specjalnie obleję kolektor wydechowy olejem, silnikowym i napędowym. Prócz kłębów białego "dymu" nic więcej się nie stanie. Chyba, żeby tam przyłożyć żywy ogień, takiego w silnikach spalinowych brak na zewnątrz. No albo mieć nadzieję, że akurat jakieś wyładowanie elektrostatyczne będzie miało miejsce. Ale nadzieja matką głupich a zabić się można pod prysznicem.
Zgłoś
makabrax 2013-11-22, 13:54
@quartz75
a ty bucu przeczytaj całość posta zanim się zaczniesz dowartościowywać... a chuj nawet ci dam podpowiedź, to jedno zdanie pomiędzy filmikami...

Post wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Zgłoś
jak_jest 2013-11-22, 14:17
@quartz75
Opary sie palą w przypadku benzyny. ON płonie, że tak powiem objętościowo.
Zgłoś
KebabRemover 2013-11-22, 14:26
Aż Mi się kurs prawa jazdy przypomniał. Teoria, siedzę na sali Ja, 5 dziewczyn i instruktor, tłumaczy nam te oleje, lampeczki itd. Nudzę się bo już przed kursem Miałem to ogarnięte ale co zrobisz, godziny trzeba wysiedzieć. Skończył tłumaczyć, "no to teraz trochę testów z tym związanych" - mówi, wyjmuje testy abcd i przepytuje nas, żadna nie wiedziała o co chodzi, dopiero po czasie się nauczyły, ale było to na zasadzie że po czasie zapamiętały która odpowiedź no którego pytania, ale o co chodzi z olejami, jak wlewać, co gdzie to nic nie zrozumiały. I tak się właśnie uczą do tych egzaminów, niby na egzaminie też trzeba zaprezentować jak wlać olej, ale mało który egzaminator o to pyta, lepiej powiedzieć "pokaż pozycyjne i prawy kierunek" i następnego kursanta męczyć. XDD
Zgłoś
q................5 2013-11-22, 15:41
makabrax napisał/a:

@quartz75
a ty bucu przeczytaj całość posta zanim się zaczniesz dowartościowywać... a chuj nawet ci dam podpowiedź, to jedno zdanie pomiędzy filmikami...

4.2 złamane znowu.

Objętościowo się pali ropa naftowa? Ciekawe, toż ty najtańszy materiał wybuchowy właśnie wynalazłeś.
Zgłoś
paka2000 2013-11-22, 16:08
Heh pewnie dylemat był "Jaki wlać? Syntetyk, pół syntetyk, a może mineralny? A ch*j ON wleję będzie git"
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów