Stan Winston wraz ze swoją ekipą zajmował sie efektami specjalnymi w wielu zajebistych filmach. Fanom tych produkcji powinno się spodobac. Niestety gość zmarł w 2008. Stan Winston Studio działa dalej.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 11:50
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 9:58
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
A dzisiaj kilkadziesiąt komputerów i grafików i chuj!
Niestety za 20-30 lat tacy artyści jak ś.p. Stan Winston będą zbędni.
Komputerowe efekty staną się ultrarealistyczne i tańsze niż obecnie, a widz nie będzie mógł odróżnić roboty grafików od pracy scenografów czy speców od animatroniki. Pewno też zniknie zawód kaskadera bo wszystkie niebezpieczne sceny będą wykonywane w cgi.
Komputerowe efekty staną się ultrarealistyczne i tańsze niż obecnie, a widz nie będzie mógł odróżnić roboty grafików od pracy scenografów czy speców od animatroniki. Pewno też zniknie zawód kaskadera bo wszystkie niebezpieczne sceny będą wykonywane w cgi.
A szkoda bo takie rekwizyty maja coś w sobie.
Naaah, nie da się uciec od rekwizytów i scenografii - aktorzy po pierwsze muszą coś trzymać i być w coś ubrani, po drugie - muszą po czymś chodzić. Fajnie pokazuje to filmik z tworzenia filmu "Sucker Punch"
Mimo, że dalszy plan to już tylko greenscreen to pierwszy plan jest w całości dziełem scenografów. Tak samo niektóre bronie strzelają na ślepaki bo to prostsze niż kręcenie tak żeby było prosto pakować komputerowy ogień z lufy
Mimo, że dalszy plan to już tylko greenscreen to pierwszy plan jest w całości dziełem scenografów. Tak samo niektóre bronie strzelają na ślepaki bo to prostsze niż kręcenie tak żeby było prosto pakować komputerowy ogień z lufy
Polecam serie krotkich filmikow na ktorych Peter Jackson oprowadza po planie hobbita, zajebiście to wszystko wyglada.
Jako małolat szczałem ze strachu na widok "Obcy 8 pasażer Nostromo" Scotta.Stare kino nigdy nie zginie, do dziś można oglądać Jamesa Bonda "Doktor No" z 62 roku.Myślę, że jak za parę lat ktoś zrobi film w ramach oldschool to zrobi duży sos w dobie animacji etc
Słyszałem o stanie Wisconsin, ale o stanie Winston nigdy. Jankesi się jakiegoś nowego dorobili?
Kto wie co to za film na pierwszym zdjęciu (ten z ciałami obdartymi ze skóry jak w rzeźni)?
@Pan Kapitan coś mi mówi że niedługo bardziej opłacać się będzie tworzyć bohaterów ,,komputerowo" niż zatrudniać tych tych ,,niedoskonałych" ludzi.
filmweb.pl/film/Industrial+Light+&+Magic:+Tworzenie+niemożliwego-... ciekawy film dla kogos, kto interesuje sie montazem filmow i efektami specjalnymi.
@sadol
Nie jestem pewien ale predator chyba ciala ze skory obdzieral ,w komiksie na pewno, nie wiem czy w filme.
Nie jestem pewien ale predator chyba ciala ze skory obdzieral ,w komiksie na pewno, nie wiem czy w filme.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów