Ale jest inna lipa: ISD powinien zmieść w pył Enterprise jedną salwą. Ponadto rozmiar się nie zgadza - Enterprise miał od 300 do 600 metrów długości, a ISD 1600. Na filmie są podobnych rozmiarów.
.
.
.
.
No co...lubię Sci-Fi
Mogły, mogły - zagraj sobie choćby w The Force Unleashed. Poza tym nawet niszczyciele klasy Super mogły to robić (np. Lusankya) oraz Chimaera Thrawna.
To nie do końca tak.
Niszczyciele mogły wlatywać w atmosferę, ale tylko najmniejsze z nich (klasa Victory), bo np. klasa Imperial już nie i klasy Executor też nie (dlatego zaskoczony jestem ze Lusankya mogła, ale nie przeczytałem serii X-Wing, więc nie wiem).
Chimaera Thrawna były niszczycielem klasy Imperial, więc nie powinna dawać rady wchodzi w atmosfere i w Dziedzicu Imperium ona stała na orbicie, a niszczyciel klasy Victory wszedł w atmosferę. Ale tu nie dam sobie ręki uciąć, bo czytałem to jako dzieciak.
Force Unleashed jest tak zgodny z kanonen, że
To nie do końca tak.
Niszczyciele mogły wlatywać w atmosferę, ale tylko najmniejsze z nich (klasa Victory), bo np. klasa Imperial już nie i klasy Executor też nie (dlatego zaskoczony jestem ze Lusankya mogła, ale nie przeczytałem serii X-Wing, więc nie wiem).
Chimaera Thrawna były niszczycielem klasy Imperial, więc nie powinna dawać rady wchodzi w atmosfere i w Dziedzicu Imperium ona stała na orbicie, a niszczyciel klasy Victory wszedł w atmosferę. Ale tu nie dam sobie ręki uciąć, bo czytałem to jako dzieciak.
Idąc za Wookliepedią: "Destroyer models, the Imperial-class was capable of entering atmospheres and supporting ground operations directly". A więc niektóre źródła podają, że mogły. Ponadto Venetor/Venator (różnie się pisze) jako jeden z pierwszych okrętów liniowych i prekursor ISD mógł lądować na powierzchni planet, więc technologia ta mogła zostać zaimplementowana do Imperial I, II i III.
Co do Lusankyi doczytałem, że została ona osadzona na powierzchni Coruscant na specjalnej platformie, więc jednak nie mogły one wchodzić w atmosferę o własnych siłach.
Force Unleashed jest tak zgodny z kanonen, że
Z tym się zgodzę
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów