📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 13:51
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
Jak widać latają odpowiednimi samolotami... ostatni testowany rozbił się gdzieś we mgle w Smoleńsku...
Ważne że był ILS.
brzozy ścięte ? - ścięte V
mgła jest? - nie ma
no to sasza zapierdalej byle nie do smoleńska
Krusząca się wiara, nie ma wątpliwości
Religia i nauka walczą w nowym rodzaju wojny
mgła jest? - nie ma
no to sasza zapierdalej byle nie do smoleńska
Ważne że był ILS.
ILS czasem nie wspomaga podejścia / lądowania?
Instrument Landing System ogórze.
Jest specjalista? Czemu on ma hamulce otwarte na skrzydłach przy starcie i klapy jak do lądowania?
Zawsze podczas startu otwarte sa klapy (w mniejszym lub wiekszym stopniu), zeby zwiekszyc powierzhcnie nośną samolotu - można wzbić się w powietrze przy mniejszej predkości. On nie ma wysuniętych hamulców, to sa lotki wspomagające. Wysuwa się je na czas starty w takich warunkach, jak te na filmiku. Dzieki nim samolot lepiej reaguje na ster kierunku Skręcanie wspomagają też klapy, które przede wszystkim zwiekszaja powierzchnie nośną
z tego co czytałem jak się szkolą piloci to takie warunki to pikuś gorzej jak by mieli lądować bokiem do pasa
chyba jednak wolę samochodem
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów