- jesteście z Polski?
- tak jesteśmy z polski
- to gdzie wasze piwo ? dlaczego nie pijecie ?
odpowiedziałem :
dlaczego ? bo jesteśmy z Polski ? jesteś rasistą ! Gdzie Twój mąż ?! gdzie Twoje narkotyki holendrze ?! ...
jego mina bezcenna
Technik BudownictwaHolendrzy widzą siebie jako najbardziej tolerancyjny kraj na świecie, a rzeczywistość jest dokładnie odwrotna zakłamany, rasistowski, nazistowski, nie potrafiący przyznać się do błędu naród. To nie podlega żadnej dyskusji. Ale My dumny naród polski zachowujemy się za granicą jak psy spuszczone ze smyczy bez kagańca. I większość stereotypów o Nas to niestety prawda. "Naród wspaniały, tylko ludzie kurwy". Kocham polską historię, polską dumę i zaśmieję się każdemu w twarz, który źle powie o Polsce. Ale to co Nasi rodacy wyprawiają to naprawdę woła o pomstę do nieba. Nie wiem czy to sowiecka okupacja do 89' to sprawiła, ale nasz naród się stacza po równi pochyłej ku dnie. Mamy jakiś jebany kompleks mniejszości, a tak naprawdę cała europa powinna nam być wdzięczna. Mieszkam w Holandii i tłumaczę wiatrakom jaka jest nasza historia i duma, tradycje i wartości, i w większości nam zazdroszczą bo u nich niema czegoś takiego jak patriotyzm. Polaku w Polsce i zagranicą wiedz, że wywodzisz się z wielkiego i dumnego narodu i to Cię zobowiązuje do godnego zachowania.