📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:19
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Tego trójkąta bliżej nie dało się już chyba postawić....
RockyWood napisał/a:
2029/07/12 a w Rosji kompletnie nic się nie zmieniło
jak to nie? Uczestnicy wypadku stoją i się dogadują a nie napierdalają łopatami...
wiesiors4 napisał/a:
Tego trójkąta bliżej nie dało się już chyba postawić....
Może po prostu wypadł z bagażnika przy pierwszym zderzeniu
oile pamietam to u ruskich jest nakaz pozostawienia samochodow na miejscu kolizji i dlatego nie zjechali nimi na pobocze. a debil z busa ma pewnie klapki na oczach
Trąbił pewnie na niego po to aby zjechał, kurwa ruskie jełopy
Wy macie prawko czy tylko udajecie?
Cytat:
Dla nie umiejących czytać ze zrozumieniem: nie musisz stawiać trójkąta jak masz sprawne światła awaryjne. Trójkąt ustawiamy tylko ze światłami pozycyjnymi. Dotyczy to terenu zabudowanego.art. 50 ust. 1 pkt 2b: " 1. Kierujący pojazdem jest obowiązany sygnalizować postój pojazdu silnikowego z powodu uszkodzenia lub wypadku: 2b- na obszarze zabudowanym - w razie postoju na jezdni w miejscu, w którym zatrzymanie jest zabronione".
- art. 50 ust. 2 pkt 2b: " Postój o którym mowa w ust. 1 należy sygnalizować w sposób następujący: 2b (interpunkcja oryginalna!) - na obszarze zabudowanym - przez włączenie świateł awaryjnych, a jeżeli pojazd nie jest w nie wyposażony, należy włączyć światła pozycyjne i umieścić ostrzegawczy trójkąt odblaskowy za pojazdem lub na nim, na wysokości nie większej niż 1m
Jednak się zmieniło! Rok 2029 i w Rosji nie ma Ład na ulicach!
@Bongmanfannajtinajn
Nie wiem co to za przepis masz ale mnie na kursie uczyli:
"Na autostradzie i drodze ekspresowej postój pojazdu powinniśmy sygnalizować włączeniem świateł awaryjnych (a jeśli ich nie ma - włączyć światła pozycyjne) oraz ustawić trójkąt ostrzegawczy w odległości 100 m za pojazdem. Trójkąt umieszcza się na jezdni lub poboczu odpowiednio do miejsca unieruchomienia pojazdu. Na pozostałych drogach poza obszarem zabudowanym należy ustawić trójkąt w odległości od 30 do 50 metrów za pojazdem i włączyć światła awaryjne. W sytuacji, kiedy uszkodzony pojazd nie jest wyposażony w światła awaryjne, należy włączyć światła pozycyjne. Na obszarze zabudowanym natomiast włączamy światła awaryjne (lub jeśli ich nie mamy światła pozycyjne) i umieszczamy trójkąt ostrzegawczy za pojazdem lub na nim na wysokości nie większej niż 1 metr. "
Nie wiem co to za przepis masz ale mnie na kursie uczyli:
"Na autostradzie i drodze ekspresowej postój pojazdu powinniśmy sygnalizować włączeniem świateł awaryjnych (a jeśli ich nie ma - włączyć światła pozycyjne) oraz ustawić trójkąt ostrzegawczy w odległości 100 m za pojazdem. Trójkąt umieszcza się na jezdni lub poboczu odpowiednio do miejsca unieruchomienia pojazdu. Na pozostałych drogach poza obszarem zabudowanym należy ustawić trójkąt w odległości od 30 do 50 metrów za pojazdem i włączyć światła awaryjne. W sytuacji, kiedy uszkodzony pojazd nie jest wyposażony w światła awaryjne, należy włączyć światła pozycyjne. Na obszarze zabudowanym natomiast włączamy światła awaryjne (lub jeśli ich nie mamy światła pozycyjne) i umieszczamy trójkąt ostrzegawczy za pojazdem lub na nim na wysokości nie większej niż 1 metr. "
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów