Strzał z niemieckiego działa, używanego podczas II wojny światowej.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 12:36
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 13:19
🔥
Ajfoniara
- teraz popularne
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Nasza armia mogłaby to zakupić, bo pewnie już nie jest takie drogie.
I tyle? Trafili czy nie?
88mm flak- piękna sprawa, jedno z najlepszych dział przeciwlotniczych i ppanc ww2
To że to jest 88 mm to wcale nie znaczy że musi to być FlaK, równie dobrze może być PaK. Jedynie KwK odpada z oczywistych względów
Właśnie przecież widać, że to nie FlaK... Nie wszystko co ma 88mm to FlaK. To, że nasi potrafili z Flaków kropić do czołgów to inna sprawa (bo nie bardzo mieli z czego innego czasami...).
@tak to proszę oświeć mnie co to za działo jak nie acht- acht używane jako ppanc, plot i także baza dla dział w Tiger i Jagdpanther?
Działo nie składa się z samego strzeladła ale również z tego na czym stoi. I to miałem na myśli- wersję. Oczywiście strzeladło jest z grubsza zblizone.
seattle, np. działo czołgowe 88 mm w PzKpfw. VI to tak zwane KwK 36. Znowu w PzKpfw. VIB to było działo czołgowe 8.8 cm KwK 43. Jako armata przeciwpancerna to działo widnialo jako PaK 43.
FlaK 8.8 cm i jego uzycie jako broń przecipancerna było tylko i wyłącznie spowodowane tym ze Niemcy nie posiadali porzadniej armaty przeciwpancernej i musieli użyć to co było pod ręką. Było to inspiracją do tworzenia armat czołgowych i przeciwpancernych tego kalibru.
Tak samo jak uzbrojenie zewnętrzne U-bootów typu VIIB i VIIC to była armata 8.8 cm i dalej powiesz że to przez to że 8.8 Flak 18 nadawał się do strzelania "na wprost"?
FlaK 8.8 cm i jego uzycie jako broń przecipancerna było tylko i wyłącznie spowodowane tym ze Niemcy nie posiadali porzadniej armaty przeciwpancernej i musieli użyć to co było pod ręką. Było to inspiracją do tworzenia armat czołgowych i przeciwpancernych tego kalibru.
Tak samo jak uzbrojenie zewnętrzne U-bootów typu VIIB i VIIC to była armata 8.8 cm i dalej powiesz że to przez to że 8.8 Flak 18 nadawał się do strzelania "na wprost"?
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów