📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 13:51
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
Zajebisty, sam taki z zapałek robiłem...ta jestem dziwny. Jak ktoś chciałby zobaczysz trebusz na żywo, i to działający (aczkolwiek strzelają nim tylko na okazje i pokazy, to znajduje sie taki na zamku w Chudowie.
90% dzisiejszych ludzi by ani tego nie wymyśliła, ani nie zaprojektowała a tym bardziej zbudowała, ale średniowiecze to wciąż wieki ciemne dla nich...
Velterwald napisał/a:
90% dzisiejszych ludzi by ani tego nie wymyśliła, ani nie zaprojektowała a tym bardziej zbudowała, ale średniowiecze to wciąż wieki ciemne dla nich...
teraz konstruuje się abramsy, f16, lotniskowce, tomahowki. Tych rzeczy również nie zaprojektuje i nie zbuduję 90 % ludzi. A przypuszczam, że z dzisiejszą wiedzą i techniką trochę lepiej rozgarnięty inżynier potrafił by takiego trebusza skonstruować.
Trebusza skonstruuje każdy. Świadczą o tym udane konstrukcje z majdanu ukraińskiego i Syrii. Trzeba tylko mieć z czego.
No może i racja. Piwo za przekonanie mnie.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów