Gdzieś tam w Rosji
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 18:08
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
To nie jest karta platnicza tylko karta zbliżeniowa, na kracie masz limit litrow na osobę, może jakbyś wrzucił link do oryginału/opisu byłoby jaśniej dla czego wprowadzili im takie rozwiązanie... a tak to wiesz co ci i gdzie.
Jprd zwykła fotokomórka, fotorezystor etc. Leci jak trzymasz tam łapę,żeby się kurwa nie lało w ziemię jak nie potrzeba. Ale mogę się mylić, przecież to rosja.
hellbwoi napisał/a:
To nie jest karta platnicza tylko karta zbliżeniowa, na kracie masz limit litrow na osobę, może jakbyś wrzucił link do oryginału/opisu byłoby jaśniej dla czego wprowadzili im takie rozwiązanie... a tak to wiesz co ci i gdzie.
spb-burenie.ru/stati/elektronnye-vodorazbornye-kolonki-poyavyatsya-na-...
Limit na osobę 900 litrów na miesiąc. Chodziło o to, żeby ludzie nie myli samochodów wodą z tych pomp.
picolo napisał/a:
Jprd zwykła fotokomórka, fotorezystor etc. Leci jak trzymasz tam łapę,żeby się k***a nie lało w ziemię jak nie potrzeba. Ale mogę się mylić, przecież to rosja.
Masz rację. Nie znasz się.
To jest karta zaczipowana,żeby korzystali tylko ci co mogą,tak jak otwierasz sobie drzwi żeby wejść do firmy
Słuchaj mnie Braci Sadolska!
Już niedługo podobne dystrybutory będą na ulicach Polski. Idzie susza. Wszyscy to widzą. Od upadku komuny w 1989 żaden rząd nie zrobił nic by zatrzymać i gromadzić wodę w Polsce. Bo to "tylko woda" jej nie zabraknie he, he. I się kurwa teraz zdziwicie wszyscy.
Nad Bałtyk też nie pojedziecie bo lada moment beczułki z powojennym syfem zacznął przeciekać.
Kojarzycie film "Big Short"? Ten o krachu w 2008. Christian Bale grał tam geniusza- dziwaka. Który przewidział ten kryzys. Wszyscy mieli go za wariata.
Wiecie co zrobił po 2008 kiedy okazało się, że miał rację. Odszedł z bankowości. Teraz pieniądze swoich klientów ładuje w.....spółki handlujące wodą!
Już niedługo podobne dystrybutory będą na ulicach Polski. Idzie susza. Wszyscy to widzą. Od upadku komuny w 1989 żaden rząd nie zrobił nic by zatrzymać i gromadzić wodę w Polsce. Bo to "tylko woda" jej nie zabraknie he, he. I się kurwa teraz zdziwicie wszyscy.
Nad Bałtyk też nie pojedziecie bo lada moment beczułki z powojennym syfem zacznął przeciekać.
Kojarzycie film "Big Short"? Ten o krachu w 2008. Christian Bale grał tam geniusza- dziwaka. Który przewidział ten kryzys. Wszyscy mieli go za wariata.
Wiecie co zrobił po 2008 kiedy okazało się, że miał rację. Odszedł z bankowości. Teraz pieniądze swoich klientów ładuje w.....spółki handlujące wodą!
@bercisko
Masz zapłon kamaza.
Rynek obrotu wody już funkcjonował przed 2000, więc to żadna genialna zagrywka.
Masz zapłon kamaza.
Rynek obrotu wody już funkcjonował przed 2000, więc to żadna genialna zagrywka.
Co tu przewidywać?
Polska w 1997 (w roku powodzi) skupiła się na budowaniu grobli i kilku małych zbiornikach retencyjnych. Były one nastawione bardziej na zalewanie przy kolejnej powodzi, niż na gromadzenie wody. Kiedy ignorowanie zmian klimatycznych było na wysokim poziomie każdy pukał się w czoło, jak mówiono za granicą, że klimat ulega zmianie i czeka nas wielka niespodzianka. Teraz wychodzą błędy - i tego rządu i wcześniejszego. Praktycznie każda władza w Polsce temat klimatu traktowała jako piąte koło u wozu.
Klimat się zmienił i to drastycznie - wielu z sadoli pewnie pamięta taki mróz, że smarki zamarzały na sopel. Teraz hardem jest zbudowanie dzieciom bałwana. Będzie gorzej i czas się na to przygotować. Dlatego jestem za oszczędzaniem wody, ale nie w drastycznym wydaniu a"la Greta, bo ta pewnie myje się w oczyszczonym moczu.
Polska w 1997 (w roku powodzi) skupiła się na budowaniu grobli i kilku małych zbiornikach retencyjnych. Były one nastawione bardziej na zalewanie przy kolejnej powodzi, niż na gromadzenie wody. Kiedy ignorowanie zmian klimatycznych było na wysokim poziomie każdy pukał się w czoło, jak mówiono za granicą, że klimat ulega zmianie i czeka nas wielka niespodzianka. Teraz wychodzą błędy - i tego rządu i wcześniejszego. Praktycznie każda władza w Polsce temat klimatu traktowała jako piąte koło u wozu.
Klimat się zmienił i to drastycznie - wielu z sadoli pewnie pamięta taki mróz, że smarki zamarzały na sopel. Teraz hardem jest zbudowanie dzieciom bałwana. Będzie gorzej i czas się na to przygotować. Dlatego jestem za oszczędzaniem wody, ale nie w drastycznym wydaniu a"la Greta, bo ta pewnie myje się w oczyszczonym moczu.
Czyli sensacja polega na tym, że...? No właśnie - na czym? NIe jest przecież dziwne ani istnienie języka rosyjskiego, ani studni, wody, ludzi, baniaków czy limitów. Mamy XXi wiek, a na Sadola wrzucają film, że studnia działa.
Szok.
I niedowierzanie, że to z poczekalni wyszło...
Szok.
I niedowierzanie, że to z poczekalni wyszło...
SkoPio napisał/a:
Czyli sensacja polega na tym, że...?
Czasami sukces czegoś polega na tym, że po zakupie zastanawiasz się po chuj ci to było potrzebne
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów