Poprawność polityczna (ang. political correctness) – sposób używania języka w dyskursie publicznym, którego deklarowanym celem jest zachowanie szacunku oraz tolerancji wobec członków mniejszości[1], w szczególności wobec grup dyskryminowanych[2]. Współczesne znaczenie tego terminu zostało ukształtowane przez debatę pomiędzy konserwatystami (np. Allan Bloom, Dinesh D’Souza) a przedstawicielami nowej lewicy w USA w latach 80. XX wieku[
Poprawność polityczna (ang. political correctness) – sposób używania języka w dyskursie publicznym, którego deklarowanym celem jest zachowanie szacunku oraz tolerancji wobec członków mniejszości[1], w szczególności wobec grup dyskryminowanych[2]. Współczesne znaczenie tego terminu zostało ukształtowane przez debatę pomiędzy konserwatystami (np. Allan Bloom, Dinesh D’Souza) a przedstawicielami nowej lewicy w USA w latach 80. XX wieku[
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Pozdro.
Dobry dzik! Jeszcze wróci do władzy. Stany to kraj zbyt zamożny żeby dać się dymać lewactwu na dłuższą metę. Dostali zimny prysznic i pewnie niedługo się otrząsną.
W Ameryce tak jak u nas społeczeństwo jest radykalnie podzielone poglądowo między duże miasta i tzw. prowincję. Bardzo grubo poszli w kulturowy rozpierdol pokroju BLM i LGBT. Pytanie brzmi, czy zdrowa tkanka narodu będzie wstanie przezwyciężyć lewactwo w walce o przyszłość kraju i narodu. Poza tym u nich działa tzw. wahadło polityczne, czyli cykliczna rotacja władzy w Białym Domu między demokratami i republikanami. Mimo tego, liczyłem na reelekcję Trumpa, bo ten dziadek to typowa pacynka żydokomuny...
Akurat to nie jest o tym "biednym męczenniku", który był pierdolonym nierobem i kryminalistą. Upamiętniając jego chujowe życie zamiast klękać jak te piłkarskie cioty powinni to puszczać na telebimie przed rozgrywkami, by wprawić ludzi w dobry nastrój.
Powyższy film dotyczy Amy Klobuchar, która "dusiła" się podczas debaty.
Nie istotne pasuje jest fan
Dobra nie zesrajcie się bo wypowiedź jest z przed śmierci Floyda i dotyczy Michaela Bloomberga który zakrztusił się żarciem. Trump z niego ciśnie bekę jak to bywa w walce o fotel prezydenta.
Jak by napisał że Trump ciśnie bekę z waszych starych pokazując jak dławiła się jego kutasem też byście dali wiarę?
Stado pelikanów.
Ja tam wolę wersję, że to beka z małpy floyda
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów