Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Ekologiczne mięso, tak powinno być. Jak już ktoś się decyduje na jedzenie mięsa, najzdrowiej jest polować niżeli kupować g. z ferm. 0 przemocy.
Jak widzę gdy ktoś piszę "ekologiczne" w odniesieniu do żywności, to z góry wiem, że pisze to debil. Jebany zjebany debil.
Po jakiego chuja zastrzelił tego łosia? Głodny jest kutas złamany, czy musi się odziać na zimę w skóry?
Poczytaj czym jest kontrola populacji. Możliwe też, że łoś był zarażony jakimś choróbskiem. Mógł też być agresywny i robić bajzel na pobliskich terenach zamieszkałych. Łosie są głupie i silne. Gdyby któryś z nich "zabawiłby się" z kimś z twojej rodziny, to inaczej byś mówił. Kiedyś w jakimś filmie dokumentalnym prokurator gadał z jakąś osobą. Dialog wyglądał mniej więcej tak:
Prokurator: Jest Pan za karą śmierci?
Gość: Nie.
P: Czy ktoś kiedyś zabił kogoś z pana rodziny?
G: Nie.
P: A więc Panu się tylko wydaje, że nie jest za karą śmierci.
Moim skromnym zdaniem nie ma szans na zlikwidowanie myślistwa tak w ogóle. Ma to swoje tradycje, zwolenników, cały przemysł. Ale powinno się to jakoś uregulować by oddawało prawdziwy tego sens i ducha, czyli zakazać używania broni prochowej czy jak to tam się nazywa.
Chcesz być myśliwym, takim prawdziwym Myśliwym? to masz do dyspozycji noże , łuki, kusze, proce i ewentualnie broń wyprodukowaną w technologii XIX wieku!
Pokaż że masz jaja, że idziesz do lasu zapolować i tak z ogromna przewagą technologiczną i przede wszystkim intelektualną nad dzikim zwierzęciem, Wtedy szanse są choć odrobinę wyrównane.
Ale se popierdoliłem utopijnie, ulżyło mi trochę
Serio istnieją dorośli, którzy nie mają pojęcia, czym jest myślistwo? Ja pierdolę, co ja czytam. Gościu, nie rozmnażaj się, proszę.
Mięso z niewoli = dobre
Rozumiem że zabijanie słonia na kły czy lwa dla zdjęcia to kurestwo.
Ale łosia to można zeżreć
Lepiej zainteresujcie się, skąd biorą się schabowe na waszych talerzach, w jakich warunkach te zwierzęta, czym są faszerowane (to odbija się na waszym zdrowiu) i w jakich warunkach są zabijane w rzeźniach. To jest prawdziwy problem, a nie wasze wydumane wyobrażenia o łowiectwie. Tak, jestem myśliwym.
Nadajecie się na Pudelka, albo Wykop.
Możliwe też, że łoś był zarażony jakimś choróbskiem. Mógł też być agresywny i robić bajzel na pobliskich terenach zamieszkałych. Łosie są głupie i silne. Gdyby któryś z nich "zabawiłby się" z kimś z twojej rodziny, to inaczej byś mówił
Po pierwsze, to ten przygłup na filmiku nie nadaje się do zabicia kreta, a co dopiero łosia, po drugie, jak ktoś z mojej rodziny będzie drażnił zwierzę, wchodził tam gdzie nie trzeba, zostanie myśliwym, będzie pedałem, lewakiem, ludożercą, przygłupem, czarnym, beżowym, weganinem, rurkowcem, głupim pedalarzem itd, to niech się wali i niech go taki łoś stratuje, zeżre albo wyrucha, mam go w dupie.
Po pierwsze, to ten przygłup na filmiku nie nadaje się do zabicia kreta, a co dopiero łosia, po drugie, jak ktoś z mojej rodziny będzie drażnił zwierzę, wchodził tam gdzie nie trzeba, zostanie myśliwym, będzie pedałem, lewakiem, ludożercą, przygłupem, czarnym, beżowym, weganinem, rurkowcem, głupim pedalarzem itd, to niech się wali i niech go taki łoś stratuje, zeżre albo wyrucha, mam go w dupie.
No i takie nastawienie to ja rozumiem. Browarek
W Szwecji jest tyle łosi że stwarzają niebezpieczeństwo, o nieszczeniu upraw można nie wspominać. Cały czas trwa tam gospodarka łowiecka która ma na celu utrzymać ich populację na żądanym poziomie. Tak jak u nas dzika , sarnę i jelenia.
Zrozumcie debile że gospodarka łowiecka jest niezbędna do życia , jak rolnictwo. Bo gdyby nie gospodarka łowiecka to dzików z 300 tys po 5 latach było by 3 miliony uprawy rolne nie byłyby opłacalne bo wszystko było by niszczone/ konsumowane przez zwierzynę.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów