Film przedstawia wizje przyszłości, w której zastajemy świat bez ropy. Czy zastanawialiście się co się stanie gdy wyczerpią się złoża ropy na całym świecie?
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 17:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2024-11-10, 18:32
Najgorsze jest to ze nasze pokolenie tego dozyje.
Wielką zagadką jest jak to wpłynie na światowe mocarstwa, na geopolityke...
Mówiąc prościej, prędzej wdrożymy nowy system pozyskiwania energi niż braknie ropy.
Wielką zagadką jest jak to wpłynie na światowe mocarstwa, na geopolityke...
Z książek do geografii, które obowiązywały w podstawówce, wynikało że węgiel, ropa i gaz - to wszystko miało się do 2020-2030 pokończyć. coś kurwa nie wyszło.
To tak na marginesie.
To tak na marginesie.
Też się tak uczyłem. Z drugiej strony jak parzę na ilość samochodów, które tankują w mieście razy kraj i świat, do tego statki, a niektóre mają po 600000 m3 zbiorniki, przetwórstwo itp. to zastanawiam się jak wielkie muszą być złoża aby to zaspokoić. Ciekaw jestem czy np. benzyna nie jest już tą syntetyczną, która jest chyba 2x tańsza w produkcji,a jak wiadomo siano musi się zgadzać..
Założenie podane w filmie, że jednocześnie wyczerpane zostaną złoża na całym świecie, powoduje to że ten dokument jest filmem fantastycznym , stracony czas na oglądaniu, nie polecam.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów