📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
po co mikołaj ciagnie ten wielki kamień nerkowy?
ciez sie ze masz co do gara wlozyc suczysynu bo murzyny koczuja we wlasnym gownie
Tu jest dobrze pokazane co Polacy robią jak się zbliżają święta taki przykładowo Kowalski co pracuje za 1100/m i bierze Kredyt Konsumpcyjny na powiedzmy 5 tyś (nie oszukujmy się święta to drogi interes) a takie kredyty są wysoko oprocentowane wiec nakupi tych prezentów kupi prezenty choinkę lampki i inne gówna potrzebne na gwiazdkę a później cały rok musi to spłacać za marną pensyjkę lub niektórzy nie dają rady i pyka taki pan po telewizor lub po inna rzecz... smutne lecz prawdziwie.
A ile żarcia Polacy wywalają po świętach do śmieci? O tym można byłoby zrobić rysunek...
Kryzys jest. Ludzie mają pieniędzy mniej, ze wzdlędu na wzrost cen, a w święta chcą na chwile o tym zapomnieć i kupują więcej na ten okres, wybierają produkty droższe, kupują prezenty, żeby poczuć że święta to niezwykły czas. Chuj kładą, że pasztetowa i chleb ze smalcem (a w niedziele z kiszoniakiem) przez cały styczeń, do tego jakieś providenty itp, ale święta mają do kurwy nędzy być świętami.
To jest Polska właśnie. Niedaleki przykład mam u moich sąsiadów którzy byli zmuszeni do podzielenia swojego domu jednorodzinnego i sprzedania części bo z kredytów się nie mogli wygrzebać. Miesiąc po wyjściu na prostą remont całego piętra zrobili, kupili telewizor 3D chociaż mieli całkiem dobrą plazme i znowu prawdopodobnie nie mają kasy bo już podbijali do mnie o wprawdzie małą sumę na zakupy, bo niby auto się zepsuło, a do bankomatu daleko (ok 1km piechtą), gdzie kurwa w spożywczym niedaleko można płacić kartą przy dowolnych zakupach(płaciłem zbliżeniowo nawet za chrupki arachidowe za 1,30zł) . Takiego wała, nowobogaccy kurwa się znaleźli. Jacy ci ludzie są ułomni niektórzy naprawdę...
Bo to jest Polska, zastaw się a postaw się. Samochód też musi być passat w tedeiku "Niemiec płakał jak sprzedawał" (zazwyczaj zrobiony z dwóch passatów i wymagający napraw przekraczających jego wartość - ale rocznik 2009 jest ), wakacje nad polskim morzem, gdzie jest drożej niż zagranicą, abonament na kablówkę 160 zł, zakupy w galerii handlowej, zamiast w necie: no i potem narzekanie, że nie starcza do pierwszego.
Oczywiście mówię o dorobkiewiczostwie, a nie ludzi, którzy ledwo wiążą koniec z końcem za najniższą krajową.
Oczywiście mówię o dorobkiewiczostwie, a nie ludzi, którzy ledwo wiążą koniec z końcem za najniższą krajową.
Święta Świętami ale nie chcę później wybierać w biedronce i się zastanawiać o kurwa dziś chyba kupie tylko zwykłą kiełbasę bo mnie na kurczaka kurwa nie stać ... lecz Mam ojca którego bardzo szanuję nakurwia do pracy 24/7 aby te święta dla mojej naszej rodzinny były jak najlepsze i mnie kurwica bierze ze człowiek który powinnien iść już na emeryturę zapierdala więcej ode mnie kocham go za determinacje bo nigdy nie powiedział ze ma dość i ma to w dupie tylko zaciska zęby i zapierdala i w ten sposób mogę powiedzieć "kurwa jebana Polska" ale jak mój ojciec Każdy jest kowalem swojego losu kiedyś był tirowcem a teraz ma własna firmę i dalej się nie poddaje i idzie do przodu. Bo grunt to się nie poddawać.
W każdym domu minimum po 2-3 samochody, plazmy zmieniają na 3D TV, każde dziecko napierdalaja w PS albo XBOXA... kryzys
Ja już tego kraju nie pojmuję. Zresztą, napisałem to niedawno w innym poście. Zawalam od rana do nocy po kilkanaście godzin + bardzo daleki dojazd do pracy. Zarabiam nieźle, ale nie stać mnie na rzeczy, które wszyscy dookoła mają, choć podobno zarabiają mniej. Wsiądziesz do SKM a tam same iPhony, iPady i inne nowobogackie dziadostwa. Czy naprawdę Ci ludzie są tak nieludzko zadłużeni? Patrzę po znajomych z pracy i każdy do firmy codziennie sam autem, choć mogą dojechać w parę osób z jednej dzielnicy. Jak powiedziałem, że mam drugi etat jeszcze to oczy jak 5zł, no bo oni to muszą odpocząć... Chyba jednak jesteśmy bogatym narodem, tylko ja żyję w innym świecie. Już naprawdę nie wiem.
Niewik napisał/a:
Tu jest dobrze pokazane co Polacy robią jak się zbliżają święta taki przykładowo Kowalski co pracuje za 1100/m i bierze Kredyt Konsumpcyjny na powiedzmy 5 tyś (nie oszukujmy się święta to drogi interes) a takie kredyty są wysoko oprocentowane wiec nakupi tych prezentów kupi prezenty choinkę lampki i inne gówna potrzebne na gwiazdkę a później cały rok musi to spłacać za marną pensyjkę lub niektórzy nie dają rady i pyka taki pan po telewizor lub po inna rzecz... smutne lecz prawdziwie.
To znaczy, że ten twój Kowalski jest idiotą i niezależnie od tego ile by zarabiał zawsze będzie biedny. "Czemuś biedny? Boś głupi!" Szczera prawda.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów