Może jest to duża szansa na wypromowanie miasta i zorganizowanie fajnego wydarzenia tego typu na terenie Polski ale jak ktoś już mówił w styczniu na I.E.Masters w Katowicach organizacja leżała po całości. Przyjechałem pociągiem specjalnie z Krk i jedyne co zastałem pod spodkiem to wielka kolejka (była godzina może 14). Oczywiście w drzwiach stała grupa ochroniarzy która też nie za bardzo ogarniała co się dzieje a jedyna informacją którą dysponowali brzmiała "ktoś nam zabronił wpuszczać". Ok, powiedzieli że beda wpuszczac za ok 2 godziny bo rzekomo hala była cała przepełniona co później okazało się nie do końca prawdą.
Przypomnę że była to zima, temperatura około 4 stopni
jak nie mniej a tłum ludzi przy każdym wejsciu których było kilka stoi i marznie. Mijają kolejne 2 godziny, mecze LoLa, w tym miedzy innymi naszej reprezentacji mijają sobie w najlepsze a ja już powoli nie czuje moich palców u nóg, zimno jak przysłowiowy ch*j. W końcu trochę osób wpuścili (50?) a pozostali mogli nadal sobie oglądać szybkę i ochroniarzy którzy o godz 16 powiedzieli za 2 godziny znowu moze kogoś wpuszczą
. Jakaś kpina.
W końcu ludzie się zaczeli wkurwiać i poleciała kilka szklanych butelek w strone okien od jakiejś miejscowej hołoty. Ogólnie była organizacja taka że wejściami na górze wypuszczali a na dole wpuszczali, przy czym kiedy tłum stał na dole raczej mało ludzi wychodziło na górze więc jak w końcu masowo zaczeli wpuszczac tych z dołu ok. godz 18 kiedy już rozgrywał się ostatni mecz który chciałem zobaczyć (tak, 4 godziny stania jak słup) to okazało się że w środku jest całkiem sporo miejsca o.O. Nie rozkminiam wgle o co chodziło, podobno "nie przewidzieli takiej ilości osób" a z tego co pamietam były reklamy w TV i billboardy więc można chyba przewidzieć że po takim zareklamowaniu dosyć dużo osób będzie chciało się tam wybrać, to chyba logiczne.
Na drugi dzień było trochę lepiej choć i tak przybyłem pod spodek już 1,5h przed otwarciem żeby nie stać znowu jak debil. O dziwo teraz wpuścili wszystkich jak leci. Fakt, był lekki "zapier*ol", ludzie siadali na schodach ale przynajmniej nie było sytuacji że część osób bawi się świetnie w środku i ten obraz leci na cały świat a druga połowa marznie sobie elegancko przy koksownikach na zewnątrz ;/.
Jeszcze jedno do czego musze się przydup*zyć to ogromny reflektor który j*bał niemiłosiernie po oczach wszystkich znajdujących sie na widowni, nie wiem co za ćpun tak fatalnie go ustawił ale gdybym nie był internetowym napinaczem to chyba sam osobiście bym poszedł do tego faceta i mu wytłumaczył że oświetleniem na imprezach się zajmować nie powinien.