Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Serio kurwa? Lidla bronicie? Co oni tam chcą zrobić, centrum dystrybucji? Marta Czech informuje, że tam jest wpisane jakieś 150 tys ton śmieci + 3 tysiące ton śmieci niebezpiecznych i to wszystko w pięknej malowniczej miejscowości, którą dobrze znam i szanuję. 24 metry wysokości, 41 hektarów... jeśli to wszystko prawda, to ręce opadają. Nie wiem czy mieszkańcy tam zdają sobie sprawę jak to wyjdzie w praktyce i z czym będą się mierzyć. Byliście tam kiedyś? Ja byłem, śliczna okolica, ale chyba już niedługo.
A dodam jeszcze jedno, w mojej miejscowości też była wielka inwestycja [akurat nie LIDL] i wszyscy mówili, żeby protestować i blokować, ale potem mieszkańcy się poróżnili, bo to jednak miejsca pracy, kasa wpłynie do gminy, będzie na wiele rzeczy, poprawi się infrastruktura.
Jak mogłem, tłumaczyłem debilom, że miejsca pracy to dostaną Ukraińcy, Indonezyjczycy, Pakistańczycy, Hindusi, a nie wy, ciołki, okazało się, że pracują w tej fabryce nawet Ekwadorczycy bodajże, a Polaków tam jak kot napłakał, przy czym znikomy % z naszej gminy. Jak z podatkami? Tereny dostali w dzierżawę za grosze czyli nie kupili, a budowę wrzucili w koszty, wszystko w koszty, architekt, projekt, aranżacja, logo, ostatecznie podatek dochodowy zapłacą pewnie jeden dzień po końcu świata. I najlepsze - od razu dookoła ich firmy i wszędzie gdzie się da - tony worów ze śmieciami, bo pracownicy jadą po zakupy, zeżrą, wyjebią po drodze z auta,, poza tym odpady produkcyjne po lasach, ludzie chodzą, zbierają, zgłaszają na grupach i co? I gówno. I jeszcze jedna rzecz. Gmina wyjebała kasę, na rozwój infrastruktury bo hale muszą mieć zasilanie, wodę, wszystko co tylko się da i na cały rok nie było inwestycji dla mieszkańców. Taki przykaz był z góry.
Tak, ale oszołomy będą piać, że chcą "inwestycji'. Inwestycja jest wtedy, kiedy przychodzi firma, która kupi tereny, sama zbuduje sobie wszystko, zapłaci podatki i zatrudni ludzi z okolicy i zapłaci im godziwe pieniądze. W Polsce to się nie dzieje więc przestańcie wreszcie pierdolić o inwestycjach i rozwoju małych miejscowości.
dawno takiego wysrywu nie widziałem! zapewne dane pochodzą z instytutu danych z dupy, albo instytutu "stary, znam się, jestę ekspertę".
dlaczego lidlowi, a nie aldikowi, czy kauflandowi, dlaczego nie im wszystkim? i co dały te rzekome dopłaty oprócz tego, że niby sprzedawali poniżej kosztów? konkurencja w polsce jest na tyle silna, że takie rewelacje i tak nie przyniosą efektu, pomijam fakt, że lidl nie jest i nigdy nie był najtańszym dyskontem, więc jakim cudem miałby wykończyć innych?
oglądacie filmiki troli i łykacie wszystko jak młode pelikany!
O tym, że Deutsche Bahn jest od lat nierentowny i niemiecki rząd też do niego dopłaca to pewnie też nie słyszałeś... I pewnie też nie słyszałeś, że Deutsche Bahn (i ukraińska spółka, którą zarządzają uśmiechnięci folksdojcze) wykupił PKP Cargo, które przynosiło zyski, ale folksdojcze twierdziły inaczej. A jak kilka miesięcy temu auta z naklejkami Deutsche Bahn jeździły po Polsce i szwaby oglądały nasz tabor, to folksdojcze zaprzeczały i mówili, że nie ma żadnych planów sprzedaży PKP Cargo.
Spierdolenie "umysłowe" antypolskich lewaków nie zna granic
Nasrają ci na łeb i wyruchają w dupę, a i tak będziesz twierdził, że wszystko jest OK.
O tym, że Deutsche Bahn jest od lat nierentowny i niemiecki rząd też do niego dopłaca to pewnie też nie słyszałeś... I pewnie też nie słyszałeś, że Deutsche Bahn (i ukraińska spółka, którą zarządzają uśmiechnięci folksdojcze) wykupił PKP Cargo, które przynosiło zyski, ale folksdojcze twierdziły inaczej. A jak kilka miesięcy temu auta z naklejkami Deutsche Bahn jeździły po Polsce i szwaby oglądały nasz tabor, to folksdojcze zaprzeczały i mówili, że nie ma żadnych planów sprzedaży PKP Cargo.
Spierdolenie "umysłowe" antypolskich lewaków nie zna granic
Nasrają ci na łeb i wyruchają w dupę, a i tak będziesz twierdził, że wszystko jest OK.
tak, tak, wiem, że ty to wszystko wdziałeś, tylko wytłumacz mi co to ma do rzekomych dopłat dla lidla? dowody jakieś, czy wystarczy kogoś od lewaków i antypolaków nazwać i tyle wystarczy? niemcy mogą sobie dopłacać do deutsche bahn jeśli mają ochotę, to ich sprawa, zupełnie jak my doplacamy do pkp i górnictwa...
co do pkp cargo to dowiedz się lepiej dlaczego się ucięło, bo pisanie, że się ucięło i dorabianie do tego teorii to nie argument! powtórzę jeszcze raz: łykasz wszystko jak pelikan, a jak ktoś zapyta o jakiekolwiek dowody to zaczynasz rzucać gównem, zamiast przystąpić do merytorycznej dyskusji, ot tai z ciebie katolik i patryjota, szkoda, że tylko z nazwy...
tak, tak, wiem, że ty to wszystko wdziałeś, tylko wytłumacz mi co to ma do rzekomych dopłat dla lidla? dowody jakieś, czy wystarczy kogoś od lewaków i antypolaków nazwać i tyle wystarczy? niemcy mogą sobie dopłacać do deutsche bahn jeśli mają ochotę, to ich sprawa, zupełnie jak my doplacamy do pkp i górnictwa...
co do pkp cargo to dowiedz się lepiej dlaczego się ucięło, bo pisanie, że się ucięło i dorabianie do tego teorii to nie argument! powtórzę jeszcze raz: łykasz wszystko jak pelikan, a jak ktoś zapyta o jakiekolwiek dowody to zaczynasz rzucać gównem, zamiast przystąpić do merytorycznej dyskusji, ot tai z ciebie katolik i patryjota, szkoda, że tylko z nazwy...
Każdy o tym wie od dawna, idź do Lidla i poproś kasjerkę niech cię połączy z Angelą Merkel albo Gerhardem Schröderem, na pewno ci chętnie odpowiedzą ile kasy wpompowali w Lidla Jeszcze pierdolisz o Kauflandzie i innych sieciach, jakbyś nie wiedział w jakich latach oni wchodzili do Polski (chyba, że jesteś dzieckiem i nie pamiętasz) U mnie w mieście Lidlów jest od zajebania, a sklepów innych sieci jest niewiele i to powstałych dopiero kilka lat temu. Ty chyba nie wiesz też tego, że Polska to istnieje tylko z nazwy, to cud, że mamy jeszcze swój język, choć gdy słyszę jak porozumiewa się ze sobą gówniarstwo, to chyba już niedługo. Dowody... co za człowiek, kurwa.
hehe, w sumie byłoby to nawet śmieszne, gdyby nie takie straszne. Ci szaleńcy mają kilkanaście % poparcia. Dramat.
Kiedyś wystarczyło wypuścić JKM z piwnicy i wszystko powracało do normy, czyli poniżej progu wyborczego. Teraz go dobrze tam kurwy pilnują, żeby nie zdradził ich celu nadrzędnego, jakim jest włączenie Polski to wielkiej matki kurwy rasiiji
morda psie ludzki
A co do Konfy, jeśli chcą rozwiązywać problemy za pomocą modlitwy, to lepiej żeby nigdy nie zdobyli ani grama władzy.
Może ja się nie znam, ale co to gówno robi na głównej?
Pojebało Cię,?
Z ponad 15 minut konferencji jakiś debil12434 powycinał i wstawił nawet nie dwie minuty, z czego nie ma nic merytorycznego jak choćby zrobienia w obszarze chronionym przyrodniczo największego składowiska odpadów toksycznych i niebezpiecznych w regionie.
Możesz mnie banować jak jesteś niemieckim podnóżkiem i lachociągiem jak sikorski.
Wali mnie to.
Pragnę przypomnieć że jesteśmy jedynym krajem w Europie gdzie większość obrotu towarami spożywczymi jest prowadzona przez obce firmy jednocześnie drenując kraj
Masz nasze Dino. Minimalna krajowa dla pracowników plus grosze płacić dostawcą za towar. Lepiej być drenowanym przez swojego xd
Każdy o tym wie od dawna, idź do Lidla i poproś kasjerkę niech cię połączy z Angelą Merkel albo Gerhardem Schröderem, na pewno ci chętnie odpowiedzą ile kasy wpompowali w Lidla Jeszcze pierdolisz o Kauflandzie i innych sieciach, jakbyś nie wiedział w jakich latach oni wchodzili do Polski (chyba, że jesteś dzieckiem i nie pamiętasz) U mnie w mieście Lidlów jest od zajebania, a sklepów innych sieci jest niewiele i to powstałych dopiero kilka lat temu. Ty chyba nie wiesz też tego, że Polska to istnieje tylko z nazwy, to cud, że mamy jeszcze swój język, choć gdy słyszę jak porozumiewa się ze sobą gówniarstwo, to chyba już niedługo. Dowody... co za człowiek, kurwa.
nawypisywałeś wysrywów i nic konkretnego nadal nie napisałeś! ile ty masz lat człowieku, bo dyskusja z tobą wygląda jak rozmowa z przedszkolakiem!
kiedy kaufland wchodził na polski rynek to u nas istniały GSy z czterema na krzyż produktami na półkach i bedronki, których produktów ne chciały jeść nawet psy, więc wtedy zdobyć rynek to jak zabrać dziecku cukierka.
nawypisywałeś wysrywów i nic konkretnego nadal nie napisałeś! ile ty masz lat człowieku, bo dyskusja z tobą wygląda jak rozmowa z przedszkolakiem!
kiedy kaufland wchodził na polski rynek to u nas istniały GSy z czterema na krzyż produktami na półkach i bedronki, których produktów ne chciały jeść nawet psy, więc wtedy zdobyć rynek to jak zabrać dziecku cukierka.
Z tobą jest rozmowa jak z dżdżownicą... Mam teorię, że jeśli człowiek nie zmądrzeje do czterdziestki, to już chuj z nim. Kiedyś też byłem zindoktrynowanym trybikiem, jak ty obecnie.
No i znalazł się idiota który myśli że wie najlepiej i już klasyfikuje innych wyzywając ich bo jest zbyt głupi by przedstawić własne argumenty 😀
Argumentem podałem. Jak nie widzisz to nie moja sprawa. Rzucił danymi z pizdy. Wystarczy zwiedzić trochę europy żeby zobaczyć.
Piwniczaki jak on i ty tego nie ogarną.
Rozumiem, że jak Inpost za granicą jest w całej EU mając monopol i płacąc podatki tylko w PL to już się nie srają tak w internecie nie ?
Na tym to polega.
Masz nasze Dino. Minimalna krajowa dla pracowników plus grosze płacić dostawcą za towar. Lepiej być drenowanym przez swojego xd
Żebyś się czasem nie zesrał Kolego przez tę jakże "polską" sieć sklepów Dino.
Pomijam pierwszego udziałowca - zapewne jakiś słup służb bo to i tak "jedynie" 51% czyli ledwie połowa, lecz spójrz na innych udziałowców.
Te sklepy to żerowisko dla obcych i służą do wyprowadzania kapitału z Polski.
Jak prawie wszystkie inne.
Z ponad 15 minut konferencji jakiś debil12434 powycinał i wstawił nawet nie dwie minuty, z czego nie ma nic merytorycznego jak choćby zrobienia w obszarze chronionym przyrodniczo największego składowiska odpadów toksycznych i niebezpiecznych w regionie.
Taka się Konfa zrobiła eko? Lewacka zielona zaraza postępuje, zainfekowała nawet prawilne mózgi.
Jeśli to prawda z tymi odpadami, to na tym powinni się skupić, zamiast pierdolić o maryjnych objawieniach. Ale widać, bez religii nie potrafią uprawiać polityki, więc sami się prosili żeby ich ośmieszyć. Dlatego, lepiej żeby takie pojeby nigdy nie doszły do władzy.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów