Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
A noże, maczety, młotki, siekiery itp. też ograniczyć dostęp czy może prawo do obrony jest sprawą nadrzędną?
Oczywiście że swobodny dostęp jest dobry. Przestępca i tak zdobędzie broń, a obywatel nie może się obronić. Ale to żeby tylko chodziło o prawo posiadania. Nawet nie masz prawa do obrony
Przestępca co kurwa? W Polsce co najwyżej leja się maczetami a nie strzelają do siebie więc zamknij mordę i nie rozpowszechniaj tego pojebanego poglądu. Na czytają się kurwa znawców co gadają o USA i pierdolą głupoty. Swobodniejszy dostęp do broni oznacza większą czarna strefę chyba że wierzymy w bajeczki gdzie tylko dobzi ludzie będą mieli broń którym nie odjebie.
Oczywiście że swobodny dostęp jest dobry. Przestępca i tak zdobędzie broń, a obywatel nie może się obronić. Ale to żeby tylko chodziło o prawo posiadania. Nawet nie masz prawa do obrony
Też tak kiedyś myślałem, ale dane mówią, że tam gdzie jest swobodny dostęp do tej broni, tam jest jej oczywiście więcej i więcej jest jej użycia. Jestem raczej za wolnością, ale absolutnie przeciwny takiemu dostępowi w Polsce. Tacy Amerykanie mają dostęp od samego początku istnienia kraju, więc jest tam jako taka kultura jej używania, często mają ją w domu od małego, a u nas? U nas od wojny komuchy zabroniły i jakby na wolnym rynku tyle broni się pojawiło, to ukry i gruzini by się cieszyli, a chujowa policja byłaby jeszcze bardziej bezradna.
Też tak kiedyś myślałem, ale dane mówią, że tam gdzie jest swobodny dostęp do tej broni, tam jest jej oczywiście więcej i więcej jest jej użycia. Jestem raczej za wolnością, ale absolutnie przeciwny takiemu dostępowi w Polsce. Tacy Amerykanie mają dostęp od samego początku istnienia kraju, więc jest tam jako taka kultura jej używania, często mają ją w domu od małego, a u nas? U nas od wojny komuchy zabroniły i jakby na wolnym rynku tyle broni się pojawiło, to ukry i gruzini by się cieszyli, a chujowa policja byłaby jeszcze bardziej bezradna.
To zobacz Kanadę. Poczytaj jak tam jest i jak to się ma do Twojej teorii.
Nie o prawo a o społeczeństwo chodzi. Jeśli biegają małpy umiejące posługiwać się bronią to będą strzelać skoro broń jest dostępna. Nie będzie mało. Nie będzie miał kto biegac z bronią i strzelać.
Malpy do gaju.
Mogłeś jeszcze dodać, że źródło mówi że nagrywający został postrzelony przez swojego współlokatora w ucho. Lokator pozostał w domu, został okrążony przez SWAT i po kilku godzinach oblężenia popełnił samobójstwo.
Przestępca co kurwa? W Polsce co najwyżej leja się maczetami a nie strzelają do siebie więc zamknij mordę i nie rozpowszechniaj tego pojebanego poglądu. Na czytają się kurwa znawców co gadają o USA i pierdolą głupoty. Swobodniejszy dostęp do broni oznacza większą czarna strefę chyba że wierzymy w bajeczki gdzie tylko dobzi ludzie będą mieli broń którym nie odjebie.
Tak, aha, i to pewnie dlatego w Polsce napierdalają się replikami broni sprzed 1885, która można kupić w każdym większym mieście na dowód. Straszne te pojebane poglądy.
Co za mentalny zjeb. Wolałby dostać maczetą od bandziora zamiast mieć klamkę za pazuchą. Co ten komunizm zrobił z mózgu.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów