u nas mało takich skrzyżowań? w krakowie od chuja.
Pierdolisz. U nas jest minimum 8s przy stałoczasowej i 5s przy akomodacyjnej.
Pierdolisz. U nas jest minimum 8s przy stałoczasowej i 5s przy akomodacyjnej.
przejedź się wieczorem po 20.00 na skrzyzowanie turowicza z witosa i spróbuj skrecic w lewo poczekasz jakieś 5 minut a potem zielone jest przez jakieś 2-3 sekundy. więc nie pierdol.
przejedź się wieczorem po 20.00 na skrzyzowanie turowicza z witosa i spróbuj skrecic w lewo poczekasz jakieś 5 minut a potem zielone jest przez jakieś 2-3 sekundy. więc nie pierdol.
Na takich "szybkich" światłach oblałem prawo jazdy. Stałem jako drugi, a mimo to nie zmieściłem się na zielonym. Gość przede mną był jeszcze na pasach, a ja tuż przed sygnalizatorem, gdy zmieniło się na żółte. Nie zdążyłem zareagować i po egzaminie - "zerowa prędkość, można było się zatrzymać bez gwałtownego hamowania". Takie światła więc nie są żadną rzadkością, bardzo często wystarczy, że są godziny szczytu i mamy coś takiego jak na filmie.
Druga sprawa, to te kurwy z L-ką wpeirdalajace sie w godzinach szczytu na tego typu skrzyzowania. Szlag czlowieka trafia nieraz.
A jeszcze osobna sprawa, to te pizdy gadajace przez telefon i ruszajace z 3-sekundowym opoznieniem. Kurwicy idzie dostać.
Generalnie wiekszosc skrzyzowan ze swiatlami w Polsce jest kompletnie spierdolona i zle ustawiona. Noz sie otwiera w kieszeni czasem. No ale rpzeciez im na tym zalezy. Dluzszy postoj na swiatlach = wiecej zuzytego paliwa = wiecej haraczu (akcyzy). Powiecie, ze to są znikome ilosci. Ale nawet jak dziennie 2 minuty dluzej przecietnie stoicie niepotrzebnie dluzej na swiatlach, to mamy w polsce codziennie miliony aut na drogach. Nie chce mi sie tego szacowac, bo nie mam odpowiednich danych, ale na oko bedzie to kurewsko duza kwota.
Antoni?
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów