18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (6) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 13:51
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:23
Symbol Polski Walczącej
Dreamer • 2016-08-01, 1:08
Jako, że lada chwila wszyscy ruszą na Warszawę świętować Powstanie Warszawskie i cała gównoburza z tym związana wystartuje, proponuję oglądnąć niesamowicie ciekawy materiał od pewnego pana, który ma swój historyczny kanalik na YT.
Jeżeli nie interesuje kogoś sama geneza powstania symbolu popularnej kotwicy to oglądajcie mniej więcej od 8:00 czyli od momentu, w którym poruszana jest kwestia szargania tego symbolu oraz robienia na nim pieniędzy.

Polecam też inne jego filmy, gość jest kopalnią wiedzy, którą przekazuje w bardzo ciekawy sposób.

Zgłoś
hellbwoi 2016-08-01, 1:55
Co to są ekstrementy (jakieś elementy ekstremalne?), bo o ekskrementach słyszałem.
Zgłoś
Nikodem_Szulcc 2016-08-01, 5:17 1
Z symbolami ogólnoznanymi, jest jak z religiami, albo dziwkami, każdy je odbiera, albo robi na swój sposób.

Dla mnie P w kotwicy to symbol Polski Walczącej. Rozumie w tym walkę o dobro, sprawiedliwość, pokój, czczenie Polaka, może to znaczy zupełnie co innego, a pochodzenie znaku jest owiane cebulowatością (symbol wygrany bo stworzyła go córka ura bura szefa podwóra), ale dla mnie oznacza on umiejętność walczenia o wspólne dobro.

Podoba mi sie, moge go nosić na koszulkach itp, bo żyjąc w Polsce i będąc polakiem jest Tomkiem w swoim domku.

Wstydze sie za polityków, wstydze sie za opinie,jaką tworzą niektórzy z nas o nas, wstydze sie za januszowatość, cebulowatość, łykanie ciotizmu i rozpowrzechnianie go.

Jestem dumny zaś z histori, mentalności, inteligencji, potrafieniu żyć wg zasad moralnych, waleczności o swoje, nie toleranancyjność wobec głupoty (jakby ona nie była nazywana medialnie) itd.

Więc jebie mnie skąd, jak, i po co ten znak powstał. Jest on dla mnie ważny, bo symbolizuje dume. I chuj w dupe tym co wolą mieć za ostatni grosz kupioną koszukle z napisem Armani itp.
Ja wole nosić koszulke z P w kotwicy, albo orzełkiem na biało czerwonym tle.
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów