Enjoy.
Enjoy.
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Pięknie widać główną wadę T-72, max 4km/h na biegu wstecznym...
Najwyraźniej do Francji ich nie eksportowali.
nie krzyżowali się przez kuzynów i pula genetyczna była znacznie lepsza i przez to kraj jest bardziej rozwinięty
technologicznie i kulturowo od np Iranu, Iraku czy Syrii.
@Gus to ze Rosjanie ich szkolili to akurat wiadome, chcialem jakies bardziej szczegolowe info. Bo akurat o Syri i jej histori nie wiem nic i nie znalazlem nic na jej temat ciekawego. A ogolnie co do komunistycznych betonow nie byl bym tak pesmysitcznie nastawiony, bo akurat system szkolenia sluzb (nie zwyklego wojaka a sluzb specjalnych) stoi na tym samym albo i nawet lepszym poziomie co USA czy UK. Napewno nie bylo ich stac na Specnaz tak jak Husseina na CIA, no ale tak jak wszyscy chwala zaloge drugiego czolgu w tym filmiki to jakis ewenement z tego co widzimy po filmikach z wikileaks
Assad bardzo lubił związek radziecki, bo sprzęt był tani a ideologia mu bliska, z drugiej strony w Damaszku było mnóstwo Amerykańskich samochodów i stylu życia. Marynarka Federacji Rosyjskiej ma bazę w Syrii, a tego rebele sie boją jak świńskiej krwi.
W Syryjskiej regularnej armii, a także u poborowych panuje radziecka strategia "na hurra", a efekty widać na filmach. Jak wspomniałem - szkoleni są na radzieckich betonowych zasadach. Natomiast Gwardia Assada jest elitarną jednostką (i na ich warunki elitarnie wyposażona) dlatego też partyzanty mają przejebane w Damaszku. Trzeba dodać również sporą ilość broni palnej pochodzącej z Rosji (jest pare zdjęć typu WSK-94, który jest rzadki w samej rosji [pestka 9x39]). "Specnazy" zapewne też ma, lecz to co Assad robił dobrze, to tolerował wszystkie wyznania i style życia...póki ktoś mu/państwu w paradę nie wchodził i nie był z Mossadu. Co do ich szkolenia się nie wypowiem.
A ten drugi czołg to pewno doświadczona załoga, bo malowanie i wyposażenie T-72 sugeruje regularne wojska rządowe.
Ogólnie jest to typowy (przypominający zimno-wojenny) konflikt, ergo partyzanci wspierani przez zachód, rząd wspierany przez Rosję.
Matka wie że ćpiesz?
Muzułmańskie kozo jebliwe pały mają jak słyszę bogaty zasób słów. Allahu akbar allahu akbar. Jak tak patrzę na te filmiki z ciapatymi, dochodzę do wniosku, że zachodni przywódcy muszą uświadomić sobie jedną rzecz. Co by się stało gdyby zieloni zapragnęli uwolnić zwierzęta z zoo ? Najprawdopodobniej te zwierzęta (niektóre) zeżarły by ludzi i taki byłby finał litości. To samo tyczy się ciapatych kurew. Saddam, Kadafi, al Asad, może i byli/są to oprawcy i tyrani ale przynajmniej trzymali ten motłoch za mordę, co wychodziło nam na zdrowie. Ciapaci nigdy nie będą gotowi na żaden rodzaj demokracji. Muszą być pod butem pana bo w innym wypadku jest burdel. Uprzedzając pytania i krytykę, jestem nietolerancyjny, nie trawię pedałów, jestem rasistą.
Zachodni przywódcy stworzyli tych ciapatych w latach 80-tych. Ci "rewolucjoniści", to zwykli najemnicy, finansowani przez USA i Izrael (poprzez Turcję). Demokracja nie istnieje. To tylko pusta definicja, wpajana tępym niewolnikom, żeby mieli wrażenie, że mają jakiś wybór, wpływ na cokolwiek i że są wolni. A tu, na przykładzie Włoch lat 60-tych:
A tu "rewolucjoniści", najpierw po pobiciu i torturowaniu, "uwalniają" żołnierza "reżimu", każąc mu jechać półciężarówką, do najbliższego punktu kontrolnego. Ofc półciężarówka wyładowana setkami kg materiałów wybuchowych. Materiał znikł ze stron BBC w ciągu godziny.
Syryjczycy to tacy sami ludzie, jak każde inne społeczeństwo. Chcą po prostu szczęśliwie żyć wraz ze swoimi rodzinami i przyjaciółmi. Media odwróciły całą narrację sytuacji, przedstawiając rewolucjonistów jak bohaterów i fabrykując kłamstwa. Kanał yt syryjskiej laski, pokazuje bez medialnych fałszerstw, z pierwszej ręki, co tak na prawdę dzieje się w Syrii: yt/user/SyrianGirlpartisan?feature=watch
Jeden z setek przykładów:
To jest właśnie dziennikarstwo i media "niezależne". Photoshopowanie zdjęć, fabrykowanie informacji, jawne łgarstwo. A ludzie tacy jak ty, wielbiciele systemu bez którego nie wyobrażają sobie świata, kupują te bajeczki, i jak stado baranów, szykują sobie samym rzeź...
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów