📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 15:58
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 16:26
Ostatnio jak szukałem kluczy, a miałem jedną rękę zajętą to się zastanawiałem, w której kieszeni są w lewej czy w prawej, zaryzykowałem i nie trafiłem
I teraz pomyśleć, co by było gdybym miał ich kurwa 14 milionów
I teraz pomyśleć, co by było gdybym miał ich kurwa 14 milionów
Ameryki żeś Pan nie odkrył
Murphy to chuj, a krętacze-organizatorzy jeszcze gorsi
0%
Murphy to chuj, a krętacze-organizatorzy jeszcze gorsi
Stetryczały_Skurwiel,
po ostatnim sprawdzeniu kuponu doszedłem do podobnego wniosku.
Kupon na chybił trafił - 1 losowanie dwa zakłady
no to, żeś trafił trójkę już na starcie.
Loterie to nic innego jak podatek od głupoty.
50 na 50 to wynosi prawdopodobieństwo trafienia 1 cyfry... trollu jeden...
pomijając fakt że i tak zawsze pule zgarnia syn prezesa albo bratanek prezesa .... ;d
Śmieszy w swojej prostocie ta odpowiedź.
Wypowiem się jako osoba, która liznęła trochę statystyki. Prawdopodobieństwo trafienia 6 w jednym losowaniu naprawdę wynosi 50/50 - albo trafię albo nie. Co innego jeżeli nie gram raz a większą ilość razy np. 100. Statystyka to taka śmieszna nauka (chociaż ja jej za nauką nie uważam), że ma zastosowanie tylko przy wydarzeniach ciągłych, powtarzających się - wtedy można tworzyć modele ekonometryczne, prognozowania, symulacje i inne tego typu nowotwory. To, że prawdopodobieństwo wynosi np. 1:100 000 000 to nie znaczy, że grając 100 000 000 razy w końcu trafię np. 6 w totka albo numer w ruletce bo mogę nigdy nie trafić albo trafić za pierwszym razem. Ciekawe jest to, że zbierając dane z ostatnich 10 lat to każda liczba czy cyfra w totku padła praktycznie taką samą ilość razy tylko w różnych konfiguracjach z innymi. Krótko mówiąc statystykę można o kant dupy rozbić. Dziękuję, pozdrawiam.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów