18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (9) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:27
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:19
Szczerość prezesa ZUS'u
Auriss • 2013-07-31, 22:56
dzisiaj przeglądając czeluście internetu wyszukałem oto taki artykuł:

całość: wykop.pl/ramka/1601789/szef-zus-przyznaje-ze-brakuje-na-wyplaty-emeryt...

ludzie w komentarzach też całkiem mądrze piszą.

warto spojrzeć na te fragmenty:

Cytat:

ZUS pożyczy pieniądze aby wypłacić emerytury i zdaniem jego szefa jest to sytuacja najzupełniej normalna. - To naturalna sytuacja, że ma niedobór, czyli pieniędzy ze składek nie wystarcza mu na pokrycie świadczeń. - mówi o finansach ZUS Derdziuk

oraz

Cytat:

Czy według prezesa ZUS polski emeryt jest biedny? - Jeżeli porównamy ich sytuację z ludźmi młodymi, którzy często nie mają żadnych dochodów to nie są biedni - mówi Derdziuk.

Wkurwia mnie jak Ci złodzieje tracą nasze pieniądze i jeszcze mówią o tym tak spokojnie. Jak można porównać emerytów do młodych ludzi po studiach którzy nie mogą znaleźć pracy przez wadliwy system i jeszcze powiedzieć że jest dobrze???? Jest to po prostu jeden wielki absurd. Ludzie którzy zarządzają naszymi pieniędzmi tak na prawdę tracą je na bzdury... Dobrze wiedzą że jest kryzys lecz mimo wszystko wydają NASZE pieniądze na nowe siedziby i nagrody dla urzędników którzy na nie nie zasługują...
Im szybciej pozbędziemy się tej maszynki do robienia pieniędzy tym lepiej dla nas. Nie dajmy się okradać rządowi.
jednym słowem PATOLA
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
damian88719 2013-07-31, 23:15 1
nic nowego.
Zgłoś
Kruk07 2013-07-31, 23:16 8
I teraz porównaj sytuacje emerytów w krajach których nie ma takiego gówna jak ZUS choćby Anglia. Jednym słowem witamy w "polsce"..
Zgłoś
Misiek_KRK 2013-08-01, 7:55 1
@Auriss @ "Im szybciej pozbędziemy się tej maszynki do robienia pieniędzy tym lepiej dla nas. "
Chyba nie rozumiesz co piszesz. ZUS nie jest maszynką do robienia pieniędzy, tylko do robienia nas w konia.
Zgłoś
Auriss 2013-08-01, 12:21
no robi nas w chuja ale przy okazji nieźle na nas zarobi:* Raczej wątpie by prezez ZUS'u narzekał na brak pieniędzy...
Zgłoś
Yasiu99 2013-08-01, 13:09 11
Przestańcie płacić podatki. Kupujcie bez rachunków. Zarejestrujcie się jako bezrobotni. Zacznijcie jeździć na rzepaku. dajcie upaść temu choremu systemowi a Polsce zbankrutować. Będzie łatwiej ją odbudować niż leczyć.
Zgłoś
Auriss 2013-08-01, 14:49
"Będzie łatwiej ją odbudować niż leczyć."

masz za to piwo. Niestety na ten moment polski rząd to żart, nie widzę osoby która nadawała by się na premiera, no może Korwin. Dopóki Polacy sami nie zaczną walczyć z rządem i tym co oni tworzą Polska dalej będzie wyśmiewana na tle międzynarodowym a życie tutaj będzie opierało się o marzenie wyjazdu na zachód...
Dlatego właśnie powinniśmy wspierać ludzi którzy z tym walczą. Jest jakiś gościu który pozwał ZUS i przestał płacić składkę. Trzeba mu pomóc i zacząć się sprzeciwiać albo Tusk nas pochłonie żywcem.

Nie pamiętam jak ten gościu się nazywał ale był na sadolu więc szukajka pomoże:*
Zgłoś
z................k 2013-08-01, 15:24
Hahaha, a w Łodzi budują nową siedzibę za 33 bańki.
Zgłoś
Auriss 2013-08-01, 16:10 5
złomek napisał/a:

Hahaha, a w Łodzi budują nową siedzibę za 33 bańki.

HE HE ty za to zapłacisz:*
Zgłoś
Vanathos 2013-08-02, 3:28
spalić i zaorać.. och i jeszcze solą posypać żeby nic podobnego nie wyrosło.
Zgłoś
lubobg 2013-08-02, 9:12
Według mnie problemem jest fakt ze nie ma osoby na scenie politycznej z którym większa część kraju by się mocno identyfikowała, i który chciałby wywrócić to wszystko do góry nogami.

Innym problemem który widzę, i zaznaczam że to moje osobiste zdanie, w Polsce to "ktoś coś powinien zrobić" a nie "ja powinienem coś zrobić".
Zgłoś
motoguru 2013-08-02, 9:40
O czym my mówimy, gdy na wyborach wybieramy ludzi, którzy więcej dadzą i naobiecują. Spółki Państwowe to tylko miejscówki dla kolesi i miejsca do robienia przekrętów. Politycy martwią się o słupki, a nie o dobro kraju. Do tego dołożymy nasza narodowa mentalność i mamy rozpiździel i bagno w którym się obecnie zajmujemy. Lista rzeczy, które należałoby zrobić jest długa jak skurwysyn.

Co do Anglii, to proszę nie porównywać w żadnym wypadku. Na 1 człowieka przypada 8,5 raza większy budżet, wiec tam nie ma szans żeby było źle. ( Na 2013, z tego co pamiętam to maja deficyt budżetowy równy całemu naszemu budżetowi )
Zgłoś
d................r 2013-08-02, 9:43 1
@up, władza jest dla ludu, więc to lud rządzi krajem. W demokracji (i w konstytucji) jest to gwarantowane. Jeżeli władza jest dla władzy, a ludzie dają się ruchać, to znaczy że na to przyzwalają.

EDIT:
jestem uparty, więc jak np. mieli zrobić mi w małej mieścinie (oficjalnie wiosce) drogi tu i tam po położeniu kanalizacji, to taki chuj. Nie siedziałem bezczynnie, tylko gnębiłem jebany urząd miasta żeby łaskawie pogonili firmę, która miała te drogi zrobić. I zrobili. Jak się nie uprzesz, to nie będziesz miał.
Zgłoś
joystik1337 2013-08-02, 10:59
Rzygam już takimi tematami. Jak wiele takich postów jeszcze musi się pojawić, zanim weźmiemy kurwa sprawy w swoje ręce ? Każdy potrafi kurwa pierdolić jak to jest źle, ale zebrać się i zrównać z ziemią ten cały ZUS, Sejm, to już nie ma komu. Potraficie tylko kurwa bombki na wiejską spuszczać w jakichś chujowych aplikacjach.

Trzeba się skrzyknąć na jakiś konkretny termin, wybrać przedstawiciela niezadowolonych internautów, skontaktować się z największymi podżegaczami nienawiści do rządu obecnych w mediach i odpierdolić taką demonstrację, żeby Tusek srał pod siebie za każdym razem, jak sobie przypomni o tym w celi.
Zgłoś
darnok99 2013-08-02, 11:24 1
joystik1337 napisał/a:

Rzygam już takimi tematami. Jak wiele takich postów jeszcze musi się pojawić, zanim weźmiemy kurwa sprawy w swoje ręce ? Każdy potrafi kurwa pierdolić jak to jest źle, ale zebrać się i zrównać z ziemią ten cały ZUS, Sejm, to już nie ma komu. Potraficie tylko kurwa bombki na wiejską spuszczać w jakichś chujowych aplikacjach.

Trzeba się skrzyknąć na jakiś konkretny termin, wybrać przedstawiciela niezadowolonych internautów, skontaktować się z największymi podżegaczami nienawiści do rządu obecnych w mediach i odpierdolić taką demonstrację, żeby Tusek srał pod siebie za każdym razem, jak sobie przypomni o tym w celi.

A mnie wkurwiają tacy ludzie jak Ty. Chcesz rozwalić wszystko w pizdu a co chcesz zrobić później? Wrócić do domu i usiąść przed komputerem kiedy emeryci nie będą mieli żadnych emerytur? kiedy nie będzie żadnej władzy bo ta która Wam się nie podobała została obalona? Kiedy będą zamieszki na ulicach jak na północy afryki? Tego chcecie? Moim zdaniem trzeba wyciągać wnioski z błędów i starać się je naprawiać i to ewolucja systemu może tu pomóc a nie rewolucja.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem